Bionic Six (1987-1989)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de multiculturele familie Bennett, bestaande uit vader Jack, moeder Helen en hun vier (biologische en geadopteerde) kinderen: Eric, Meg, JD en Bunji. Het hele gezin heeft bionische superkrachten. Samen bestrijden ze de misdaad onder de naam 'Bionic Six'.

In eerste instantie heeft alleen Jack, een testpiloot, bionische krachten. Tijdens een ski-vakantie wordt het gezin echter aangevallen door aliens en ze raken bedolven onder de radioactieve sneeuw. Vervolgens blijkt alleen Jack ongedeerd te zijn. Hierna wordt besloten om ook het leven van zijn vrouw en kinderen te redden door middel van bionische technologieën.

De Bionic Six moeten het op nemen tegen allerlei tegenstanders. De meest bekende daarvan is de doorgedraaide wetenschapper Doctor Scarab, die niet alleen de wereld wil veroveren maar ook onsterfelijk wil worden. Zijn broer is de briljante Professor Amadeus Sharp, de baas van de familie Bennett.

Serie Algemeen

Bionic Six is een Amerikaans-Japanse coproductie. Het gaat om een animatieserie voor kinderen, duidelijk geïnspireerd door programma's als The Six Million Dollar Man en The Bionic Woman. Officieel was er echter geen enkele connectie met deze productie.

Het eerste seizoen ging in april 1987 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 65 afleveringen. De laatste daarvan werd in november 1989 uitgezonden. Parallel aan het programma werd ook allerlei kinderspeelgoed uitgebracht. In Nederland was de serie in 1990 te zien in het kinderblok van RTL4.

Bionic Six is nooit op dvd uitgebracht. Tegenwoordig zijn de afleveringen via YouTube te vinden.

Links