Bionic Six (1987-1989)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de multiculturele familie Bennett, bestaande uit vader Jack, moeder Helen en hun vier (biologische en geadopteerde) kinderen: Eric, Meg, JD en Bunji. Het hele gezin heeft bionische superkrachten. Samen bestrijden ze de misdaad onder de naam 'Bionic Six'.

In eerste instantie heeft alleen Jack, een testpiloot, bionische krachten. Tijdens een ski-vakantie wordt het gezin echter aangevallen door aliens en ze raken bedolven onder de radioactieve sneeuw. Vervolgens blijkt alleen Jack ongedeerd te zijn. Hierna wordt besloten om ook het leven van zijn vrouw en kinderen te redden door middel van bionische technologie├źn.

De Bionic Six moeten het op nemen tegen allerlei tegenstanders. De meest bekende daarvan is de doorgedraaide wetenschapper Doctor Scarab, die niet alleen de wereld wil veroveren maar ook onsterfelijk wil worden. Zijn broer is de briljante Professor Amadeus Sharp, de baas van de familie Bennett.

Serie Algemeen

De animatieserie Bionic Six was een Amerikaans-Japanse coproductie. Er werden twee seizoenen gemaakt. Deze in totaal 65 afleveringen werden oorspronkelijk tussen april 1987 en november 1989 uitgezonden op de Amerikaanse televisie. In Nederland was de serie later nog te zien in het kinderblok van RTL4.

Hoewel een vergelijking met The Six Million Dollar Man en The Bionic Woman voor de hand ligt, was Bionic Six in werkelijkheid geen spin-off van beide series. De producenten van de animatiereeks hadden ook geen enkele connectie met de Six Million Dollar Man of de Bionic Woman franchise.

Bionic Six is nooit officieel op dvd uitgebracht. (Er zijn wel illegale bootleg versies in omloop.) De afleveringen zijn ook via YouTube te bekijken.

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)