Altered Carbon (2018-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: Netflix
Verhaal gaat over: Misdaad, Onsterfelijkheid, Toekomst
Dit is een: Boekverfilming

Samenvatting

Het verhaal speelt zo'n 350 jaar in de toekomst. Het menselijke geheugen is geheel gedigitaliseerd en kan moeiteloos van het ene in het andere lichaam worden geplaatst door middel van "cortical stacks". De dood heeft hierdoor zijn betekenis grotendeels verloren, hoewel niet iedereen zich zomaar een nieuw lichaam (een "sleeve") kan permitteren. Ook zijn er mensen die gewetensbezwaren hebben tegen dit systeem.

Centraal staat de ex-militair Takeshi Kovacs. Zo'n 250 jaar geleden was hij betrokken bij een mislukte opstand, waarna hij werd gedeactiveerd. In ruil voor zijn vrijheid en een nieuw lichaam moet Kovacs nu de mysterieuze moord op de steenrijke Laurens Bancroft oplossen.

Serie Algemeen

Altered Carbon is een serie van Netflix. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002 van auteur Richard K. Morgan. (Het eerste deel van een trilogie over het personage Takeshi Kovacs.)

Het eerste seizoen ging in februari 2018 in première. Door de vele geweld- en naaktscènes is de serie alleen geschikt voor kijkers van 16 jaar en ouder. Inmiddels is door Netflix ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat in 2019 wordt verwacht.

Het script en de productie zijn in handen van Laeta Kalogridis, die eerder ook meewerkte aan de films Terminator Genisys en Avatar. Overigens was men oorspronkelijk van plan om van de boekenreeks een bioscoopfilm te maken. Toen dit mislukte kwam Netflix in beeld.

Trailer

Links

4.5 1 1 1 1 1 4.50 (6 stemmen)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief