Yakamoz S-245 (2022)

Samenvatting

De serie speelt in hetzelfde fictieve universum als Into the Night. Het verhaal loop daarom parallel aan de gebeurtenissen uit Into the Night.

Dit keer staat een Turkse zeebioloog centraal: Arman. Terwijl hij met een aantal collega's in de Middellandse Zee onderzoek doet wordt de aarde getroffen door een mysterieus fenomeen. Het zonlicht is ineens dodelijk voor iedereen die er mee in aanraking komt. Een groot deel van de mensheid wordt hierdoor uitgeroeid. Alleen onder water of in het donker is men nog veilig voor de dodelijke straling van de zon.

Vervolgens komen Arman en zijn team terecht op de militaire onderzeeër Yakamoz S-245. Terwijl de onderzeeër op zoek gaat naar een veilige haven, ontstaan er al snel spanningen tussen het wetenschapsteam en het militaire personeel aan boord. Zo blijkt de commandant van de Yakamoz een geheime agenda te hebben. Verder krijgt men te maken met allerlei problemen, zoals voedseltekorten.

Serie Algemeen

Yakamoz S-245 is een Turkse serie, die in april 2022 bij Netflix in première is gegaan. Het gaat om een spin-off van de Belgische serie Into the Night (2020). Hoofdpersoon Arman (gespeeld door acteur Kıvanç Tatlıtuğ) is ook te zien in de laatste scène van seizoen twee van Into the Night.

De serie bestaat uit één seizoen van in totaal zeven afleveringen. Momenteel lijken er geen plannen te zijn voor een vervolg.

Net als bij zijn Belgische voorganger is Yakamoz S-245 een (post-)apocalyptisch verhaal losjes geïnspireerd door elementen uit de roman The Old Axolotl van de Poolse SF auteur Jacek Dukaj, maar verder kent de serie weinig overeenkomsten met het oorspronkelijke boek.

Trailer

 

Links