Into the Night (2020-heden)

Samenvatting

Op de luchthaven van Zaventem dringt een gewapende man een gereedstaand vliegtuig binnen. De kaper is een NAVO militair genaamd Terenzio. Hij dwingt de piloten direct in westelijke richting te vliegen, weg van de opgaande zon.

Al snel wordt duidelijk waarom: door een mysterieus fenomeen is het zonlicht ineens dodelijk voor iedereen die er mee in aanraking komt. Een groot deel van de mensheid wordt hierdoor uitgeroeid. Er zit nu niets anders op dan in het donker constant westwaarts te blijven vliegen, van luchthaven naar luchthaven, in een poging de dodelijke straling van de zon voor te blijven. Onderweg krijgt men uiteraard te maken met allerlei problemen, zoals brandstof- en voedseltekorten.

Aan boord van het vliegtuig bevinden zich uiteenlopende passagiers van verschillende nationaliteiten. Ieder van hen heeft een bijzonder verleden en een eigen agenda, met interne spanningen tot gevolg. De enige hoop op overleven is het bereiken van een geheime ondergrondse NAVO bunker.

Serie Algemeen

Into the Night is een Belgische Netflix serie, die in mei 2020 wereldwijd in première is gegaan. Een tweede seizoen volgde in september 2021. De voertaal is hoofdzakelijk Frans en Engels.

Het (post-)apocalyptische verhaal is losjes geïnspireerd door elementen uit de roman The Old Axolotl van de Poolse SF auteur Jacek Dukaj, maar verder kent de serie weinig overeenkomsten met het bronmateriaal.

Trailer

 

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)