Vortex (2022)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de politieman Ludovic Béguin uit het Franse stadje Brest. In 1998 kwam zijn eerste echtgenote Mélanie onder verdachte omstandigheden om het leven. De zaak werd nooit opgelost.

Inmiddels schrijven we het jaar 2025. Tijdens het politiewerk wordt volop gebruik gemaakt van virtual reality, dat wordt ingezet om allerlei misdaden op te lossen. Zo kan men met behulp van virtual reality een plaats delict tot in het detail nabootsen.

Op hetzelfde strand waar ooit Mélanie stierf wordt nu opnieuw een dode vrouw gevonden. Tijdens een VR reconstructie van de zaak komt Ludovic tot zijn verbazing Mélanie uit het jaar 1998 tegen. Op mysterieuze wijze kunnen ze met elkaar communiceren.

Ludovic waarschuwt Mélanie dat zij binnenkort zal sterven en kan daarmee inderdaad het verleden veranderen. Al snel blijkt dit echter grote consequenties te hebben voor het heden. Ludovic heeft namelijk met zijn tweede echtgenote een nieuw gezin gesticht, wiens bestaan gevaar loopt door alle veranderingen aan de tijdlijn.

Ondertussen proberen Mélanie en Ludovic - gescheiden door een tijdsverschil van 27 jaar - een gevaarlijke seriemoordenaar op te sporen die zowel in 1998 alsook in 2025 actief is.

Serie Algemeen

Vortex is een zesdelige Franse miniserie, die in december 2022 in première ging. Ter promotie van de serie werd in Frankrijk ook een gratis VR spel uitgebracht.

Sinds 2023 is de serie te zien bij Netflix.

Vergelijkbare serie: Frequency (2016-2017).

Trailer

Links