Frequency (2016-2017)

Remake van de film Frequency uit 2000.

Samenvatting

Het verhaal is grotendeels gelijk aan de film. Het hoofdpersonage is dit keer echter een vrouw. Centraal staat de politieagente Raimy Sullivan uit New York. Haar vader, de politieagent Frank Sullivan, werd in 1996 tijdens zijn werk doodgeschoten. Twintig jaar later is dit voor zijn dochter nog steeds een onverwerkt jeugdtrauma.

Op een dag kan Raimy op mysterieuze wijze via een oude amateur-zendbak contact leggen met haar vader Frank in het jaar 1996, vlak voordat hij stierf. Hierdoor krijgt Raimy de kans om het verleden te veranderen. Ze waarschuwt haar vader voor het naderende onheil en kan op deze wijze inderdaad Franks leven redden.

Dit blijkt al snel onvoorziene consequenties te hebben. Er is nu namelijk een nieuwe tijdlijn ontstaan, waarin de moeder van Raimy jaren geleden werd vermoord door een gevaarlijke seriemoordenaar. Vader en dochter moeten - gescheiden door een tijdsverschil van 20 jaar - de zaak samen oplossen.

Serie Algemeen

Frequency is een Amerikaanse serie. Het gaat om een remake van de gelijknamige film uit 2000. Het project was in handen van schrijver en producent Jeremy Carver (bekend van de serie Supernatural).

De serie ging in oktober 2016 in première op de zender CW. Helaas was de remake geen succes: de kijkcijfers vielen tegen. Na slechts 13 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in januari 2017 uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Vergelijkbare serie: Vortex (2022).

Links