Frequency (2016-2017)

Remake van de gelijknamige film.

Samenvatting

Het verhaal is grotendeels gelijk aan de film. Het hoofdpersonage is dit keer echter een vrouw.

Centraal staat de politieagente Raimy Sullivan. Haar vader, de politieagent Frank Sullivan, kwam in 1996 tijdens zijn werk om het leven. Nog steeds is dit voor zijn dochter een groot trauma. Op een dag krijgt Raimy echter de kans om het verleden te veranderen, waardoor er een nieuwe tijdlijn ontstaat en Frank overleeft.

Dit blijkt al snel onvoorziene consequenties te hebben. In de nieuwe tijdlijn kent de geliefde van Raimy haar namelijk niet meer en ook blijkt haar moeder te zijn vermoord door een mysterieuze dader. Vader en dochter moeten - gescheiden door een tijdsverschil van 20 jaar - de zaak samen proberen op te lossen.

Serie Algemeen

Frequency is een Amerikaanse serie. Het gaat om een remake van de gelijknamige film uit 2000. Het project was in handen van schrijver en producent Jeremy Carver (bekend van de serie Supernatural).

De serie ging in oktober 2016 in première op de zender CW. Helaas was de tv-remake geen succes: de kijkcijfers bleven achter bij de verwachtingen. Na slechts 13 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in januari 2017 uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Link

Samenvatting

Het verhaal begint in het jaar 1999 met de 36-jarige politieman John Sullivan. Hij is de zoon van brandweerman Frank Sullivan, die 30 jaar geleden tijdens zijn werk om het leven kwam. Nog steeds is dit voor John een onverwerkt jeugdtrauma.

Op een dag ontdekt John de oude amateur-zendbak van zijn vader en sluit het apparaat aan om te zien of het na al die tijd nog werkt. Vervolgens maakt hij via de radio op mysterieuze wijze contact met zijn vader Frank in het jaar 1969, vlak voordat hij verongelukte.

Hierdoor heeft John ineens de kans om de geschiedenis te veranderen. Hij waarschuwt zijn vader voor onheil dat hem te wachten staat en kan op deze wijze inderdaad Franks leven redden. Helaas heeft deze verandering vreselijke consequenties.

Er is nu namelijk een nieuwe tijdlijn ontstaan, waarin Johns moeder in 1969 werd vermoord door een gevaarlijke seriemoordenaar. Kunnen vader en zoon - gescheiden door een tijdsverschil van 30 jaar - het mysterie samen op lossen?

Recensie

Tussen alle blockbusters uit Hollywood (met veel spektakel maar weinig inhoud) kwam er begin 2000 ook eindelijk een film uit met een intelligent verhaal en uitstekend acteerwerk. Frequency is niet alleen een goede karakterfilm over de relatie tussen een vader en zijn zoon, maar is tegelijkertijd ook een spannende thriller. Dit maakt de film bijzonder. Aanrader!

In 2016 werd op de Amerikaanse televisie een remake van de film uitgezonden.

Specificaties

Regisseur: Gregory Hoblit
Schrijver: Toby Emmerich
Duur: 118 minuten
Première: 28 april 2000 (USA)

Hoofdcast

Dennis Quaid (als Frank Sullivan)
James Caviezel (als John Sullivan)
Shawn Doyle (als Jack Shepard)
Elizabeth Mitchell (als Julia 'Jules' Sullivan)
Andre Braugher (als Satch DeLeon)
Noah Emmerich (als Gordo Hersch)

Link

5 1 1 1 1 1 5.00 (2 stemmen)
    Tags:
  • USA
  • 2010-2020