Utopia Falls (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt honderden jaren in de toekomst. De aarde is grotendeels onbewoonbaar geworden en bijna de gehele mensheid is uitgestorven. De afgesloten stad New Babyl is de laatste menselijke nederzetting op aarde. New Babyl is opgedeeld in vier verschillende sectoren en wordt bestierd door een totalitair regime.

Centraal staan de deelnemers van een jaarlijks terugkerende muzikale competitie genaamd The Exemplar. De competitie wordt door de autoriteiten gebruikt om de bevolking tevreden te houden. Ieder jaar worden getalenteerde jongeren uit alle sectoren uitgekozen om deel te nemen. De regels zijn strikt, maar de winnaar krijgt eeuwige roem.

Tijdens de voorbereidingen op de competitie ontdekt danseres Aliyah een geheim historisch archief, dat allerlei informatie bevat over oude kunst- en muziekvormen. Hierdoor maken Aliyah en de andere deelnemers kennis met een vergeten muziekstijl: hiphop. Deze ontdekking verandert alles en het inspireert de jongeren om via de muziek te rebelleren tegen het systeem. De autoriteiten zijn hier uiteraard niet blij mee.

Serie Algemeen

Utopia Falls is een Canadese serie. Het gaat om een mix van sciencefiction en hiphop, een nogal opvallende combinatie. De serie wordt geproduceerd door Joseph Mallozzi (Dark Matter). Vermeldenswaardig is de gastrol van rapper Snoop Dogg, die hier zijn stem leent aan de kunstmatige intelligentie van het archief.

Het eerste seizoen is in februari 2020 in première gegaan. In totaal werden er 10 afleveringen gemaakt. Er lijken momenteel geen plannen meer te zijn voor een vervolg. In Nederland is de serie te bekijken via Videoland.

Trailer

 

Links