The Uninvited (1997)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de fotograaf Steve Blake. Op een dag is hij getuige van een auto ongeluk, waarbij een man om het leven komt. Steve is echter verbaasd wanneer hij het slachtoffer later opnieuw tegenkomt - levend en in goede gezondheid. Dit is het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen.

Vervolgens gaat de nieuwsgierige Steve op onderzoek uit. Er blijkt een verbinding te zijn met het kustplaatsje Sweet Hope, dat jaren geleden door de zee werd verzwolgen. Alle 200 dorpelingen zouden op het laatste moment zijn gered door de politie. Sindsdien blijken de overlevenden van deze ramp bijzonder snel carrière te hebben gemaakt en veel invloed te hebben gekregen.

Al snel ontstaat het vermoeden dat deze mensen ongemerkt zijn vervangen door buitenaardse dubbelgangers. Steve besluit daarom naar het verdronken dorp te duiken. Onder water ontdekt hij veel skeletten van omgekomen bewoners. Dit roept natuurlijk de vraag op wat er destijds werkelijk in Sweet Hope is gebeurd. Steve komt hierna een enorme samenzwering op het spoor.

Serie Algemeen

The Uninvited is een Britse vierdelige miniserie. De afleveringen werden in september en oktober 1997 uitgezonden door de zender ITV. De serie was in 1999 ook in Nederland te zien bij Net 5.

Het verhaal werd bedacht door de omstreden acteur Leslie Grantham, die op jonge leeftijd een moord pleegde en na zijn vrijlating uit de gevangenis een tv-carrière begon. Door de Britse media werd de serie destijds omschreven als de Britse tegenhanger van The X-Files.

Overigens werd het verhaal later ook als paperback gepubliceerd, geschreven door auteur Paul Cornell (Doctor Who). Verder is de complete miniserie sinds 2003 in Groot-Brittannië op dvd verkrijgbaar.

Links