Treinreis naar de toekomst (1964-1965)

Samenvatting

Centraal staan Dorien Dubois en Jacob Boon. Tijdens een treinreis van Rotterdam naar Den Haag gebeurt er ineens iets vreemds. De passagiers worden namelijk opgeschrikt door mysterieuze lichtflits. Vervolgens blijken Dorien en Jacob in de verre toekomst te zijn terechtgekomen.

In het jaar 6964 is het menselijke ras uitgestorven. Hun plaats is ingenomen door robots. Deze robots proberen op kunstmatige wijze een nieuw mens na te maken, maar dat wil nog niet echt lukken. Daarom hebben de robots door middel van een tijdmachine een aantal echte mensen uit het verleden naar de toekomst gehaald.

Dit zijn Dorien en Jacob, maar ook een ridder uit de middeleeuwen en een oermens uit de prehistorie. Ze worden allen door de robots gevangen gehouden in hun robotstad. Al snel besluiten de mensen te ontsnappen, maar het valt niet mee om aan de robots te ontkomen.

Serie Algemeen

Treinreis naar de toekomst is een Nederlandse sciencefictionserie voor kinderen. De eerste aflevering werd in oktober 1964 uitgezonden door de AVRO. In totaal werden er negen afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in juli 1965 te zien was.

Het verhaal werd geschreven door auteur Carl Lans, die enkele jaren eerder ook het populaire SF hoorspel Testbemanning had geschreven. Verder was hij werkzaam als vertaler van Engelstalige SF romans.

Vergelijkbare serie: Morgen gebeurt het (1957-1959).

Fragmenten uit de serie

 

Link