Transferts (2017)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Er is een nieuwe technologie uitgevonden waarmee het menselijke bewustzijn kan worden overgeplaatst naar een ander lichaam. Het gebruik van deze technologie is inmiddels streng verboden. Ondanks het verbod wordt er op de zwarte markt nog volop gehandeld in illegale 'transfers'.

Centraal staat de Franse huisvader en meubelmaker Florian Bassot. Op een dag krijgt hij tijdens een boottochtje een ernstig ongeluk, waarna hij in een coma raakt. Jaren later ontwaakt hij - in een ander lichaam. Het gaat om het lichaam van de keiharde politieman Sylvain Bernard, leider van een speciale eenheid die illegale transfers juist moet opsporen.

Niet alleen moet Florian zijn werkelijke identiteit voor de buitenwereld verborgen houden, ook hoopt hij met zijn gezin te kunnen worden herenigd. Al snel gaan de levens van Sylvain en Florian echter steeds meer door elkaar lopen.

Serie Algemeen

Transferts is een Franse zesdelige miniserie, die in november 2017 in première is gegaan bij de tv-zender Arte. Hoewel het om een Franse serie gaat vonden de opnames voornamelijk plaats in Brussel.

Vergelijkbare serie: Altered Carbon (2018).

Links