Thunderstone (1999-2000)

Samenvatting

Het verhaal begint in het jaar 2020. Enige tijd geleden werd de aarde getroffen door een enorme komeet genaamd Nemesis. De aardoppervlakte werd hierdoor onbewoonbaar. Alle dieren en ook een groot deel van de mensheid kwam om het leven. Sindsdien wonen de overlevenden in ondergrondse koloniën.

Centraal staat de 15-jarige Noah Daniels uit de kolonie North Col. Op een dag reist hij per ongeluk door de tijd en komt hierdoor in het jaar 2085 terecht. Hier raakt hij betrokken bij de strijd om een bijzonder blauw gesteende, het zogenaamde “thunderstone” (dondersteen).

De komeet Nemesis bracht dit mineraal naar de aarde, dat nu heel waardevol is geworden. Het is namelijk een belangrijke energiebron, maar kan ook als wapen worden gebruikt. Verschillende groeperingen proberen het gesteente in hun bezit te krijgen. Ondertussen besluit Noah het tijdreizen te gebruiken om alle uitgestorven dieren te redden.

Serie Algemeen

Thunderstone is een Australische jeugdserie. Het eerste seizoen ging in februari 1999 in première. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 52 afleveringen. De laatste aflevering werd in september 2000 uitgezonden.

De hoofdrol werd gespeeld door acteur Jeffrey Walker (Halfway Across the Galaxy and Turn Left).

Intro

Links