Tales from the Loop (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af op het Amerikaanse platteland, in een dorpje genaamd Mercer. Hier werd ooit een geheimzinnig ondergronds onderzoekslaboratorium gebouwd: het Mercer Center for Experimental Physics. Het instituut voert met een mysterieuze machine allerlei experimenten en onderzoeken uit. Door de lokale bevolking wordt dit simpelweg The Loop genoemd. De sporen hiervan zijn overal in de omgeving terug te vinden.

In iedere aflevering staat een ander personage centraal. Steeds weer krijgt men in en rond het dorp te maken met bijzondere anomalieën, die buiten de normale tijd en ruimte vallen. De serie gaat niet zozeer om het ontrafelen van de mysteries achter The Loop, maar meer om hoe de personages omgaan met deze gebeurtenissen.

Serie Algemeen

Tales from the Loop is een Amerikaanse miniserie, geïnspireerd door de werken van de Zweedse kunstenaar Simon Stålenhag. Hierin worden nostalgische Zweedse plattelandstaferelen voorzien van futuristische elementen, wat een bijzonder visueel effect oplevert.

De serie ging in april 2020 in première bij Amazon Prime Video. In totaal werden er acht afleveringen gemaakt.

Overigens werd in 2017 al een gelijknamige role-playing game uitgebracht, ook gebaseerd op de werken van Simon Stålenhag.

Vergelijkbare serie: Stranger Things (2016).

Trailer

 

Boeken van Simon Stålenhag

Links