The Strangerers (2000)

Samenvatting

Het verhaal begint met een drietal buitenaardse wezens, twee cadetten en hun supervisor. Ze landen op de aarde voor een geheime missie en nemen een menselijke gedaante aan.

Helaas komt de leider van de groep kort na aankomst per ongeluk om het leven. De onervaren cadetten Flynn en Niven blijven hierdoor zonder supervisie op de aarde achter. Ze moeten de missie nu samen voortzetten, hoewel het duo geen idee heeft wat ze precies moeten doen.

Bovendien is alles op de aarde hen vreemd. Basale zaken als eten of lopen blijken voor de aliens ondoorgrondelijk te zijn. Al hun kennis over de mensheid komt namelijk uit oude films: informatie die weinig relevantie heeft in de echte wereld. Ondertussen worden ze overal achterna gezeten door de autoriteiten.

Serie Algemeen

The Strangerers was een Britse comedy van de zender Sky One. Het verhaal werd bedacht door Rob Grant, beter bekend als de mede-bedenker van Red Dwarf.

Overigens was de serie geen succes. Er werden slechts 9 afleveringen gemaakt, uitgezonden van februari t/m april 2000. De laatste aflevering eindigde met een cliffhanger. Hierna werd The Strangerers nooit meer herhaald op de Britse televisie.

In Nederland werd de serie begin 2001 uitgezonden door de commerciële zender FOX 8, en in het voorjaar van 2003 nog een keer door V8.

The Strangerers werd nooit op dvd uitgebracht. Tegenwoordig zijn enkele afleveringen nog wel op YouTube te vinden.

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (1 stem)
    Tags:
  • Groot-Brittannië
  • 2000-2010
  • aliens