The Strangerers (2000)

Samenvatting

Het verhaal begint met een drietal buitenaardse wezens: twee cadetten en hun supervisor. Ze landen op de aarde voor een geheime missie en nemen een menselijke gedaante aan. Helaas komt de leider van de groep kort na aankomst door een ongeluk om het leven. De onervaren cadetten Flynn en Niven blijven hierdoor zonder supervisie achter. Ze moeten de missie nu samen voortzetten, hoewel het duo geen idee heeft wat ze precies moeten doen.

Bovendien is alles op de aarde hen vreemd. Basale zaken als eten of lopen blijken voor de aliens ondoorgrondelijk te zijn. Al hun kennis over de mensheid komt namelijk uit oude films: informatie die weinig relevantie heeft in de echte wereld. Ondertussen worden ze overal achterna gezeten door de autoriteiten.

Serie Algemeen

The Strangerers is een Britse SF comedy. Het verhaal werd bedacht door Rob Grant (Red Dwarf). De serie was geen succes. Er werden slechts negen afleveringen geproduceerd, die in de periode februari-april 2000 werden uitgezonden door de zender Sky One. Hierna werd het programma nooit meer herhaald op de Britse televisie. Ook werd The Strangerers nooit op dvd uitgebracht, waardoor de serie al snel in de vergetelheid raakte.

In Nederland werd de serie begin 2001 uitgezonden door FOX 8, en in het voorjaar van 2003 nog een keer door V8. Alle afleveringen zijn tegenwoordig op YouTube te vinden.

Link