Stormworld (2009)

Samenvatting

De vrienden Jason en Lee wonen in Vancouver. Hun levens worden helemaal overhoop gegooid wanneer ze op een dag besluiten te gaan joyriden met de nieuwe boot van Jasons vader. Eenmaal op het water gebeurt er namelijk iets vreemds: Jason en Lee worden met boot en al in een mysterieuze vortex gezogen.

Ze komen terecht in Stormworld, een oceaanwereld in een parallel universum met drie zonnen. Het leven blijkt hier uiterst gevaarlijk te zijn. Deze wereld, waar voedsel en drinkbaar water nauwelijks te vinden zijn, wordt geteisterd door dodelijke stormen. In de oceanen leven zeemonsters. De eilanden zijn ruig en onherbergzaam.

Bovendien wordt het gebied bevolkt door allerlei vijandige groeperingen, waaronder de Drogue. Toch zijn er ook een aantal mensen die met veel moeite een vreedzame nederzetting proberen op te bouwen.

Al snel worden Jason en Lee aangevallen en raken ze hun boot kwijt aan de Drogue. Gelukkig worden de jongens daarna gered door een kleine, gammele onderzeeër: de Stormrider. Aan boord bevinden zich de jonge Flees en het eigenwijze energiewezen Ogee. Jason en Lee sluiten vriendschap met hen en worden door het tweetal meegenomen naar hun nederzetting.

Op deze manier krijgen de jongens meer inzicht in hun nieuwe en onvoorspelbare omgeving. Zo blijken ze niet de enigen te zijn die plotseling in deze vreemde realiteit zijn terecht gekomen. Iedereen in Stormworld is oorspronkelijk afkomstig van de aarde of van een andere, buitenaardse planeet. Zullen Jason en Lee uiteindelijk terug kunnen keren naar hun eigen wereld? Of moeten ze voor altijd in Stormworld blijven?

Serie Algemeen

Stormworld werd bedacht door de Britse schrijvers John Goldsmith en Paul Barron. Het project werd gecoproduceerd door Canadese, Australische en Singaporese productiebedrijven. Ook de cast bestaat voornamelijk uit Canadese en Australische acteurs. De serie werd begin 2008 op locatie gefilmd in West Australië, Vancouver en Singapore. Het totale budget was omgerekend zo’n $9 miljoen dollar.

In Canada werd de jeugdserie uitgezonden door de zender Space, in Australië door Nine Network. De eerste aflevering werd in maart 2009 uitgezonden, de laatste aflevering was in september 2009 te zien. Iedere aflevering duurt ongeveer 25 minuten. In totaal bestaat Stormworld uit één seizoen van 26 afleveringen.

De laatste aflevering eindigt niet met een cliffhanger, maar brengt juist een aantal belangrijke verhaallijnen tot een min of meer goed einde. Zo besluit Lee uiteindelijk terug te keren naar Vancouver, terwijl Jason vrijwillig in Stormworld achterblijft om de nieuwe leider van zijn nederzetting te worden.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)