Stormworld (2009)

Samenvatting

De vrienden Jason en Lee wonen in Vancouver. Op een dag besluiten ze te gaan joyriden met de nieuwe boot van Jasons vader. Eenmaal op het water gebeurt er echter iets vreemds: Jason en Lee worden met boot en al in een mysterieuze vortex gezogen.

Ze komen hierna terecht in Stormworld, een oceaanwereld in een parallel universum met drie zonnen. Het leven blijkt hier uiterst gevaarlijk te zijn. Deze wereld wordt geteisterd door dodelijke stormen. In de oceanen leven zeemonsters. De eilanden zijn ruig en onherbergzaam. Bovendien wordt het gebied bevolkt door allerlei vijandige groeperingen, waaronder de Drogue. Toch zijn er ook een aantal mensen die met veel moeite een vreedzame nederzetting proberen op te bouwen.

Al snel worden Jason en Lee aangevallen en raken ze hun boot kwijt aan de Drogue. Gelukkig worden de jongens daarna gered door een kleine, gammele onderzeeër: de Stormrider. Aan boord bevinden zich de jonge Flees en het eigenwijze energiewezen Ogee. Jason en Lee sluiten vriendschap met hen en worden door het tweetal meegenomen naar hun nederzetting.

Op deze manier krijgen de jongens meer inzicht in hun nieuwe en onvoorspelbare omgeving. Zo blijken ze niet de enigen te zijn die plotseling in deze vreemde realiteit zijn terecht gekomen. Iedereen in Stormworld is oorspronkelijk afkomstig van de aarde of van een andere, buitenaardse planeet. Zullen Jason en Lee uiteindelijk terug kunnen keren naar hun eigen wereld? Of moeten ze voor altijd in Stormworld blijven?

Serie Algemeen

Stormworld is een Australisch-Canadese jeugdserie. De opnames vonden hoofdzakelijk plaats in Australië, maar de serie ging in maart 2009 in première op de Canadese televisie.

Er werd één seizoen van 26 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die in september 2009 werd uitgezonden, brengt alle verhaallijnen min of meer tot een goed einde. Zo besluit Lee uiteindelijk terug te keren naar Vancouver, terwijl Jason vrijwillig in Stormworld achterblijft om de nieuwe leider van zijn nederzetting te worden.

Links