Stitchers (2015-2017)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de studente Kirsten Clark, die lijdt aan "temporale dysplasie". Op een dag wordt ze gerekruteerd door een geheime regeringsorganisatie. Deze groep blijkt speciale technologie te hebben waarmee het bewustzijn van een zogenaamde Stitcher in het geheugen van recentelijk overleden personen kan worden geplaatst. Met de informatie die op deze manier wordt verkregen kunnen moorden en andere misdaden worden opgelost.

De titel van de serie moet in deze context worden opgevat als een verwijzing naar het werkwoord stitch, oftewel vastnaaien. De Stitchers worden 'vastgenaaid' in het geheugen van anderen. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar. Het project wordt geleid door Maggie Baptiste. Overige teamleden zijn de neurowetenschapper Cameron en de onvolwassen bio-ingenieur Linus.

Ook Kirsten zelf blijkt te worstelen met een onopgelost mysterie in haar leven. Haar pleegvader Ed komt namelijk onder verdachte omstandigheden om het leven. Vervolgens ontdekt Kirsten dat Ed lang geleden samen met haar biologische vader (die haar als kind in de steek liet) de Stitch-techniek heeft ontwikkeld.

Serie Algemeen

Stitchers is een Amerikaanse serie. Het eerste seizoen ging in juni 2015 in première bij de zender ABC Family (sinds 2016 heet de zender Freeform).

Ondanks matige recensies werden er uiteindelijk drie seizoenen (in totaal 31 afleveringen) van de serie gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. Reden waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering werd in augustus 2017 uitgezonden.

In de cast valt actrice Salli Richardson-Whitfield (Maggie) op, bekend als Allison Blake uit de Syfy serie Eureka.

Vergelijkbare serie: Dream Raider (2020).

Link