Stitchers (2015-2017)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de studente Kirsten Clark, die lijdt aan "temporale dysplasie". Op een dag wordt ze gerekruteerd door een geheime regeringsorganisatie. Deze groep blijkt speciale technologie te hebben waarmee het bewustzijn van een zogenaamde Stitcher in het geheugen van recentelijk overleden personen kan worden geplaatst.

Met de informatie die op deze manier wordt verkregen kunnen moorden en andere misdaden worden opgelost.

De titel van de serie moet in deze context worden opgevat als een verwijzing naar het werkwoord stitch, oftewel vastnaaien. De Stitchers worden 'vastgenaaid' in het geheugen van anderen. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar.

Het project wordt geleid door Maggie Baptiste. Overige teamleden zijn o.a. de neurowetenschapper Cameron en de onvolwassen bio-ingenieur Linus.

Ook Kirsten zelf blijkt te worstelen met een onopgelost mysterie in haar leven. Haar pleegvader Ed komt namelijk onder verdachte omstandigheden om het leven. Vervolgens ontdekt Kirsten dat Ed lang geleden samen met haar biologische vader (die haar als kind in de steek liet) de Stitch-techniek heeft ontwikkeld.

Serie Algemeen

Stitchers is een serie van de Amerikaanse zender Freeform (tot 2016 heette deze zender ABC Family). Het eerste seizoen ging in juni 2015 in première.

Uiteindelijk werden er drie seizoenen (in totaal 31 afleveringen) gemaakt. De laatste aflevering werd in augustus 2017 uitgezonden. Hierna maakte de zender bekend Stitchers te hebben stopgezet. Oorzaak waren de tegenvallende kijkcijfers.

De rol van Maggie wordt overigens vertolkt door actrice Salli Richardson-Whitfield, vooral bekend als Allison Blake uit de Syfy serie Eureka.

Trailer

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • 2010-2020