State of Syn (2013)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2043. De wereld wordt geregeerd door machtige bedrijven. Arm en rijk worden strikt van elkaar gescheiden door een enorme barrière, wat binnen de samenleving voor veel sociale onrust zorgt.

Centraal staat een jonge vrouw genaamd Annika Drake. Na de mysterieuze dood van haar vader Philip raakt ze betrokken bij een gevaarlijk complot. Het techbedrijf dat Philip ooit oprichtte, Psylosense, is nu in handen gekomen van zijn voormalige zakenpartner Aslin Kane. Die blijkt een nieuwe, zeer verslavende digitale drug genaamd Vibe te hebben gecreëerd. Hiermee kan de samenleving nog makkelijker worden beïnvloed.

Serie Algemeen

State of Syn is een Canadese dystopische webserie uit 2013, bestaande uit acht korte afleveringen van ieder ongeveer zes minuten. Sinds 2014 zijn alle afleveringen gratis en legaal te bekijken op YouTube. Parallel aan de serie werden ook twee game apps uitgebracht, o.a. geschikt voor Google Glass.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jewel Staite en David Hewlett, beiden bekend uit Stargate Atlantis. Vooral de stijl en vormgeving van State of Syn vallen op. Fotobeelden van de acteurs worden gecombineerd met achtergrondanimaties, waardoor de indruk wordt gewekt dat je een comic bekijkt.

Trailer

 

Links