Star-Crossed (2014)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Op een dag stort een buitenaards ruimteschip neer in een klein Amerikaans dorpje. De autoriteiten nemen geen enkel risico en nemen meteen alle aliens gevangen.

Tien jaar later hebben de aliens – de Atrians – zich helemaal aangepast aan het leven op de aarde. Ze worden echter streng gescheiden gehouden van de mensen. De Atrians zijn geïnterneerd in een zwaar beveiligd kamp, genaamd de Sector.

Op een dag gaat er een bijzonder experiment van start. Een groepje buitenaardse tieners mag voor het eerst een normale middelbare school bezoeken. De ogen van de hele wereld zijn nu op deze school gericht, want iedereen wil weten of mensen en aliens überhaupt wel met elkaar kunnen samenleven.

Centraal staan de menselijke Emery en de buitenaardse Roman. Ze worden al snel verliefd op elkaar, maar hun relatie staat onder grote druk. Hun beide families willen de relatie namelijk verbieden. Bovendien is het wederzijdse wantrouwen tussen de mensen en de aliens groot en ook de vele vooroordelen zorgen voor problemen. Zal de verboden liefde tussen Emery en Roman stand houden?

Serie Algemeen

Star-Crossed is een romantische tienerserie van de Amerikaanse zender CW. De serie ging in februari 2014 in première. De kijkcijfers vielen echter tegen. Het programma werd daarom na 13 afleveringen alweer stopgezet. De laatste aflevering werd in mei 2014 uitgezonden.

Hoofdrolspeler Matt Lanter (Roman) is ook bekend uit de serie Timeless.

Links