Solar Opposites (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een familie van buitenaardse wezens: de wetenschapper Korvo, zijn partner Terry en hun 'replicants' (nakomelingen) Yumyulack en Jesse. Verder is er nog een vijfde gezinslid: de mysterieuze Pupa, die er klein en onschuldig uitziet. In werkelijkheid heeft Pupa gevaarlijke krachten die op een dag de aarde zullen vernietigen. 

De aliens zijn oorspronkelijk afkomstig van de planeet Shlorp. Deze planeet werd enige tijd geleden vernietigd, waarna de aliens moesten vluchten. Vervolgens stortte hun ruimteschip neer op de aarde, ergens in Noord-Amerika. Helaas blijkt de aarde een smerige, overbevolkte planeet te zijn. Korvo wil daarom zo snel mogelijk weer weg, maar zolang het ruimteschip kapot is zit er niets anders op dan te blijven. Terry en Jesse vinden het echter wel leuk op de aarde.

Omdat de menselijke cultuur hen vreemd is raken de aliens steeds weer verstrikt in allerlei maffe situaties. Ondertussen heeft Yumyulack een bijzondere hobby. Hij houdt ervan om mensen tot miniatuurformaat te verkleinen en hen gevangen te houden in zijn terrarium.

Serie Algemeen

Solar Opposites is een Amerikaanse komische animatieserie, gericht op een volwassen publiek. Het is een productie van de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Het project werd bedacht door de makers van Rick and Morty.

Het eerste seizoen van Solar Opposites is in mei 2020 in première gegaan. Inmiddels zijn er vier seizoenen gemaakt. Hulu heeft ook al groen licht gegeven voor een vijfde seizoen, dat ergens in 2024 wordt verwacht.

Links