Rick and Morty (2013-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de excentrieke Rick Sanchez, een geniale (maar ook alcoholistische en flink gestoorde) wetenschapper. Hij is ingetrokken bij zijn volwassen dochter Beth en haar gezin. In de garage heeft Rick zijn eigen laboratorium ingericht, waar hij zich bezighoudt met uiteenlopende experimenten en het bedenken van uitvindingen die gegarandeerd voor chaos zorgen.

De uitvindingen van Rick stellen hem namelijk in staat om door het universum te reizen en met name parallelle realiteiten te bezoeken. Dit doet hij met zijn 14-jarige kleinzoon Morty, een nogal dommige jongen die vaak tegen zijn zin door opa wordt meegesleept. Samen beleven ze allerlei absurde avonturen.

Serie Algemeen

Rick and Morty is een Amerikaanse komische animatieserie, nadrukkelijk gericht op een volwassen publiek. Het verhaal werd oorspronkelijk bedacht als een parodie op de filmreeks Back to the Future, maar neemt ook andere bekende films en programma's op de korrel.

De serie wordt gekenmerkt door een nogal grove humor met een donker randje. Desondanks wordt Rick and Morty zeer positief gewaardeerd door fans en recensenten. In eigen land won de serie al meerdere prijzen (waaronder een Emmy Award) voor Beste Animatieserie.

De eerste aflevering ging in december 2013 in première bij de Amerikaanse betaalzender Adult Swim. Inmiddels zijn er zeven seizoenen van de serie uitgezonden. Ook is er al groen licht gegeven voor een achtste, negende en tiende seizoen, die de komende jaren worden verwacht. In Nederland is de serie te bekijken via HBO Max.

Parallel aan de tv-serie zijn o.a. ook comics en games uitgebracht.

Links