Snowpiercer (2020-heden)

Gebaseerd op de gelijknamige film.

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische toekomst. Zeven jaar geleden liep een poging om de opwarming van de aarde tegen te gaan helemaal verkeerd. Er ontstond een nieuwe ijstijd, waardoor bijna de hele mensheid is uitgestorven. Enkele duizenden overlevenden hebben hun toevlucht gezocht in de Snowpiercer, een enorme lange trein van maar liefst 1001 wagons, die continu de wereld rondrijdt.

Er blijken grote verschillen te bestaan tussen de verschillende groepen passagiers aan boord. De rijke elite leeft in grote luxe in de voorste wagons, terwijl de armen achteraan wonen. De omstandigheden in de achterste wagons zijn slecht.

Er breekt daarom op een dag een opstand uit. Een aantal passagiers uit de armere wagons proberen met geweld de voorste wagons te bereiken.

Serie Algemeen

Snowpiercer is een tv-serie van de Amerikaanse zender TNT. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2013. (De film zelf was weer gebaseerd op de Franse striproman Le Transperceneige.)

Al in 2015 doken er in de media eerste geruchten op over een mogelijke Amerikaanse tv remake, maar pas in 2018 werd officieel groen licht gegeven voor de start van de productie. Het eerste seizoen, dat bestaat uit 10 afleveringen, is in mei 2020 in première gegaan. In Europa is de serie te volgen via Netflix.

Het tweede seizoen wordt verwacht in januari 2021. Verder heeft TNT al groen licht gegeven voor een derde seizoen.

Vergelijkbare serie: Grand Star (2007-2008).

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • post-apocalyptisch
  • actueel
  • USA
  • 2020-2030