Snowpiercer (2019)

Status: Verwachte serie
Land van oorsprong: USA
Zender: TNT
Verhaal gaat over: Post-apocalyptische serie, Toekomst
Dit is een: Comic of manga verfilming, Tv-serie gebaseerd op film

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische toekomst. Door een nieuwe ijstijd is bijna de hele mensheid uitgestorven. De weinige overlevenden hebben hun toevlucht gezocht in de Snowpiercer, een enorme lange trein die continu de wereld rondrijdt.

Al snel blijken er grote verschillen te bestaan tussen de verschillende groepen passagiers aan boord. De rijke elite woont in de voorste wagons, terwijl de armen achteraan wonen. De omstandigheden in de achterste wagons zijn slecht.

Er breekt daarom op een dag een opstand uit. Een aantal passagiers uit de armere wagons proberen met geweld de voorste wagons te bereiken.

Serie Algemeen

Snowpiercer is een nieuwe tv-serie van de Amerikaanse zender TNT. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2013. (De film zelf was weer gebaseerd op de Franse striproman Le Transperceneige.)

Eind 2015 doken er in de media eerste geruchten op over een mogelijke Amerikaanse tv remake. In januari 2018 werd door TNT officieel groen licht gegeven voor de serie. Het is momenteel nog onbekend uit hoeveel afleveringen het eerste seizoen zal bestaan of wanneer de première zal plaatsvinden.

Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) zal de reeks schrijven en produceren.

Vergelijkbare serie: Grand Star (2007-2008).

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief