Snowpiercer (2020-2024)

Gebaseerd op de gelijknamige film.

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische toekomst. Zeven jaar geleden liep een poging om de opwarming van de aarde tegen te gaan helemaal verkeerd. Er ontstond een nieuwe ijstijd, waardoor bijna de hele mensheid is uitgestorven. Enkele duizenden overlevenden hebben hun toevlucht gezocht in de Snowpiercer, een enorm lange trein van maar liefst 1001 wagons, die continu de wereld rondrijdt.

Er blijken grote verschillen te bestaan tussen de verschillende groepen passagiers aan boord. De rijke elite leeft in luxe in de voorste wagons, terwijl de armen achteraan wonen. De omstandigheden in de achterste wagons zijn slecht.

Daarom breekt op een dag een opstand uit. Een aantal passagiers uit de armere wagons proberen met geweld de voorste wagons te bereiken.

Serie Algemeen

Snowpiercer is een Amerikaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2013. (De film zelf was weer gebaseerd op de Franse striproman Le Transperceneige.)

Het eerste seizoen van de tv-serie ging in mei 2020 in première bij de zender TNT. Uiteindelijk werden hier drie seizoenen uitgezonden, in totaal 30 afleveringen. De laatste aflevering was in maart 2022 te zien.

Hierna werd ook groen licht gegeven voor een vierde seizoen, dat oorspronkelijk in 2023 op de Amerikaanse televisie uitgezonden had moeten worden. Hoewel alle 10 afleveringen voor het vierde seizoen al waren opgenomen, werd in januari 2023 bekend gemaakt dat de serie per direct was stopgezet. Reden hiervoor zouden bezuinigingen bij TNT zijn geweest.

Het vierde seizoen (dat dus wel werd gefilmd maar niet meer door TNT werd uitgezonden) zal vanaf juli 2024 alsnog te zien zijn bij de betaalzender AMC.

Vergelijkbare serie: Grand Star (2007-2008).

Trailer

Links