Snowpiercer (2020-heden)

Gebaseerd op de gelijknamige film.

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische toekomst. Zeven jaar geleden liep een poging om de opwarming van de aarde tegen te gaan helemaal verkeerd. Er ontstond een nieuwe ijstijd, waardoor bijna de hele mensheid is uitgestorven. Enkele duizenden overlevenden hebben hun toevlucht gezocht in de Snowpiercer, een enorm lange trein van maar liefst 1001 wagons, die continu de wereld rondrijdt.

Er blijken grote verschillen te bestaan tussen de verschillende groepen passagiers aan boord. De rijke elite leeft in luxe in de voorste wagons, terwijl de armen achteraan wonen. De omstandigheden in de achterste wagons zijn slecht.

Daarom breekt op een dag een opstand uit. Een aantal passagiers uit de armere wagons proberen met geweld de voorste wagons te bereiken.

Serie Algemeen

Snowpiercer is een tv-serie van de Amerikaanse zender TNT. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2013. (De film zelf was weer gebaseerd op de Franse striproman Le Transperceneige.)

Het eerste seizoen is in mei 2020 in première gegaan. Momenteel zijn er twee seizoenen uitgezonden op de Amerikaanse televisie. TNT heeft ook al groen licht gegeven voor een derde seizoen (dat in januari 2022 wordt verwacht) en zelfs voor een vierde seizoen (uitzenddatum nog onbekend). In Europa is de serie te volgen via Netflix.

Vergelijkbare serie: Grand Star (2007-2008).

Trailer

Links

3 1 1 1 1 1 3.00 (4 stemmen)