Snowpiercer (2020)

Gebaseerd op de gelijknamige film.

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische toekomst. Door een nieuwe ijstijd is bijna de hele mensheid uitgestorven. De weinige overlevenden hebben hun toevlucht gezocht in de Snowpiercer, een enorme lange trein die continu de wereld rondrijdt.

Al snel blijken er grote verschillen te bestaan tussen de verschillende groepen passagiers aan boord. De rijke elite woont in de voorste wagons, terwijl de armen achteraan wonen. De omstandigheden in de achterste wagons zijn slecht.

Er breekt daarom op een dag een opstand uit. Een aantal passagiers uit de armere wagons proberen met geweld de voorste wagons te bereiken.

Serie Algemeen

Snowpiercer is een nieuwe tv-serie van de Amerikaanse zender TNT. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2013. (De film zelf was weer gebaseerd op de Franse striproman Le Transperceneige.)

Al in 2015 doken er in de media eerste geruchten op over een mogelijke Amerikaanse tv remake, maar pas in januari 2018 werd officieel groen licht gegeven voor de start van de productie. De première staat gepland voor mei 2020. Het eerste seizoen zal bestaan uit 10 afleveringen. 

Opvallend is dat de serie al in mei 2019 werd vernieuwd voor een tweede seizoen, terwijl de eerste aflevering op dat moment nog niet eens was uitgezonden.

Vergelijkbare serie: Grand Star (2007-2008).

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • post-apocalyptisch
  • verwacht