Grand Star (2007-2008)

Ook bekend als La Compagnie des Glaces.

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst. Zo’n 100 jaar geleden vond er een enorme nucleaire explosie plaats op de maan, waar allerlei radioactief afval lag opgeslagen. Het puin dat door de explosie ontstond kwam in de aardatmosfeer terecht en dit zorgde ervoor dat de zonnestralen onze planeet niet meer konden bereiken.

Dit leidde tot een nieuwe ijstijd op aarde. Miljarden aardbewoners kwamen hierdoor om het leven. Slechts een paar duizend mensen wisten te overleven. Ze wonen voornamelijk in een soort versterkte treinstations. Men kan in deze nieuwe wereld namelijk alleen nog per spoor reizen. De spoorwegbedrijven hebben hierdoor de absolute macht.

De serie volgt de bewoners van een totalitaire gemeenschap genaamd Grand Star. Op een dag worden ze geconfronteerd met een aantal mysterieuze vreemdelingen en andere onverklaarbare gebeurtenissen.

Serie Algemeen

Grand Star is een Frans-Canadese coproductie. Het gaat om een verfilming van de Franse boekenreeks La Compagnie des glaces van de auteur Georges-Jean Arnaud. Deze reeks telt maar liefst 97 boeken, die tussen 1980 en 2005 werden gepubliceerd. Overigens wijkt het verhaal van de tv-serie op sommige punten behoorlijk af van de oorspronkelijke boeken. Zo koos men in de tv-versie voor een veel jongere hoofdpersoon.

De tv-serie werd gefilmd in Frankrijk, maar de cast bestaat voornamelijk uit Canadese acteurs en de voertaal is Engels. Er werden in totaal 26 afleveringen gemaakt. Deze werden van september 2007 t/m maart 2008 uitgezonden door de Canadese zender Space. Later was de serie ook te zien op de Franse televisie. In België werd de reeks begin 2009 uitgezonden door VTM.

Vergelijkbare serie: Snowpiercer (2020).

Trailer

 

Link