Small Wonder (1985-1989)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaanse familie Lawson: vader Ted, moeder Joan, zoon Jamie en dochter Vicki. Op het eerste gezicht een normaal gezin, maar niets is minder waar. In werkelijkheid is dochter Vicki namelijk een geavanceerde robot. Ze beschikt over allerlei bijzondere krachten, maar ze is verder niet in staat om echte emoties te uiten. Ook vat ze alle commentaren van anderen letterlijk op, wat steeds weer voor komische situaties zorgt.

Vicki (eigenlijk VICI: Voice Input Child Identicant) is een geheime creatie van Ted, die uitvinder en robotingenieur is. Voor de buitenwereld doen Ted en Joan alsof ze een weeskind hebben geadopteerd. Op deze manier proberen ze Vicki's ware identiteit geheim te houden. Ondertussen krijgt het gezin te maken met nieuwsgierige buren en lastige collega's die Teds uitvindingen willen stelen.

Serie Algemeen

Small Wonder is een Amerikaanse comedyserie. Het eerste seizoen ging in september 1985 in première. Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 96 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in mei 1989 uitgezonden.

Overigens was het programma destijds ook in verschillende Europese landen te zien, bijvoorbeeld in Italië onder de serienaam Super Vicky. Verder ging in 2003 nog een Indiase remake in première, genaamd Karishma Kaa Karishma.

Vergelijkbare serie: I am Frankie (2017-2018).

Enkele fragmenten uit de serie

Links