Severance (2022-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaan Mark Scout. Hij werkt voor een mysterieuze megacoöperatie genaamd Lumon Industries. Het bedrijf laat zijn werknemers een bijzondere procedure ondergaan die bekend staat als severance. Door middel van een chirurgische ingreep wordt een soort chip in de hersenen geplaatst waarmee het geheugen kan worden gemanipuleerd.

Op deze manier wordt het privéleven van de werknemers geheel losgekoppeld van hun professionele werkzaamheden. Op kantoor kan men zich niet herinneren aan wat men buiten werktijd heeft gedaan. Andersom heeft men in de vrije tijd geen weet van het werk of van de andere collega's. Hierdoor ontstaan bij de werknemers twee gespleten persoonlijkheden: een kantoorpersoonlijkheid ("Innie") en een privépersoonlijkheid in de buitenwereld ("Outtie"). Ieder met totaal verschillende ervaringen en herinneringen.

Voor Mark, in zijn privéleven een depressieve weduwnaar, lijkt dit een prima oplossing. Totdat steeds meer duidelijk wordt dat er een duister complot gaande is bij Lumon.

Serie Algemeen

Severance is een Amerikaanse serie. Het eerste seizoen is in februari 2022 in première gegaan bij de streamingdienst Apple TV+. Inmiddels is er ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2024 wordt verwacht.

De cast bestaat o.a. uit Adam Scott (Parks and Recreation), Dichen Lachman (Dollhouse), Christopher Walken en Patricia Arquette.

Trailer

 

Links