See (2019-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst. In de 21e eeuw blijkt een groot deel van de aardbevolking om het leven te zijn gekomen door een mysterieus virus. Slechts een paar miljoen mensen overleefden - en die werden allemaal blind. Eeuwen later blijkt hieruit een geheel nieuwe samenleving te zijn ontstaan, bestaande uit alleen blinden.

Centraal staat een man genaamd Baba Voss, leider van de Alkenny stam. Op een dag bevalt zijn vrouw van een gezonde tweeling, die tot ieders verbazing gewoon kan zien. Dit opmerkelijke feit zorgt uiteraard voor grote ophef. De koningin van een vijandige stam probeert de tweeling vervolgens in handen te krijgen.

Baba moet nu tot het uiterste gaan om de kinderen te beschermen.

Serie Algemeen

See is een Amerikaanse serie, die in november 2019 in première is gegaan. Het gaat om een productie van de streamingdienst Apple TV+. Deze dienst is overigens ook in Nederland beschikbaar.

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. Inmiddels heeft Apple ook al groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat waarschijnlijk eind 2021 zal verschijnen.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Momoa (Stargate Atlantis).

Trailer

 

Links

4.3333333333333 1 1 1 1 1 4.33 (3 stemmen)