See (2019-2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst. In de 21e eeuw blijkt een groot deel van de aardbevolking om het leven te zijn gekomen door een mysterieus virus. Slechts een paar miljoen mensen overleefden - en die werden allemaal blind. Eeuwen later blijkt hieruit een geheel nieuwe samenleving te zijn ontstaan, bestaande uit alleen blinden.

Centraal staat een man genaamd Baba Voss, leider van de Alkenny stam. Op een dag bevalt zijn vrouw van een gezonde tweeling, die tot ieders verbazing gewoon kan zien. Dit opmerkelijke feit zorgt uiteraard voor grote ophef. De koningin van een vijandige stam probeert de tweeling vervolgens in handen te krijgen.

Baba moet nu tot het uiterste gaan om de kinderen te beschermen.

Serie Algemeen

See is een Amerikaanse serie. Het gaat om een productie van de streamingdienst Apple TV+. (Deze dienst is ook in Nederland beschikbaar.) Het eerste seizoen ging in november 2019 in première. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 24 afleveringen. De laatste afleveringen kwamen in oktober 2022 online.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Momoa (Stargate Atlantis). De Nederlandse Sylvia Hoeks is te zien als de vijandige Queen Kane.

Trailer

 

Links