Roughnecks: Starship Troopers Chronicles (1999-2000)

Ook bekend als Starship Troopers: The Series.

Samenvatting

Het verhaal volgt een groepje jonge militairen die het moeten opnemen tegen een gevaarlijke buitenaardse vijand. Centraal staan een aantal nieuwe rekruten: Johnny Rico, Dizzy Flores en Carl Jenkins. Hun eerste missie naar Pluto lijkt een simpele klus te zijn, maar al snel wordt duidelijk dat de mensheid aan de vooravond staat van een nieuwe intergalactische oorlog. Te midden van al het geweld moeten de soldaten zich staande zien te houden.

De serie is onderverdeeld in acht verhaallijnen of militaire campagnes. Iedere campagne bestaat uit vijf afleveringen en speelt zich af op een andere locatie. 

  1. The Pluto Campaign (speelt zich af op Pluto)
  2. The Hydora Campaign (speelt zich af op de water planeet Hydora)
  3. The Tophet Campaign (speelt zich af op de woestijn planeet Tophet)
  4. The Tesca Campaign (speelt zich af op de maan Tesca Nemerosa)
  5. The Zephyr Campaign (speelt zich af op een bevroren asteroïde)
  6. The Klendathu Campaign (speelt zich af op de vijandelijke planeet Klendathu)
  7. Trackers (flashback afleveringen)
  8. The Homefront Campaign (speelt zich af op de aarde)

Serie Algemeen

Roughnecks: Starship Troopers Chronicles is een Amerikaanse animatieserie. Het verhaal was gebaseerd op de roman Starship Troopers van Robert A. Heinlein uit 1959. Daarnaast werden elementen gebruikt uit de gelijknamige bioscoopfilm van regisseur Paul Verhoeven uit 1997. Verhoeven werkte ook mee aan deze tv-serie, dit keer als producent.

De eerste aflevering ging in augustus 1999 in première. Het programma werd op werkdagen uitgezonden door verschillende (kinder-)kanalen in Noord-Amerika. Uiteindelijk werd er slechts één seizoen van 40 afleveringen gemaakt. Hierna volgde wegens tegenvallende kijkcijfers de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in april 2000 uitgezonden.

De lage kijkcijfers werden vooral veroorzaakt doordat de makers van de serie op schema achterliepen met het produceren van nieuwe afleveringen. Daardoor werden veel afleveringen eerst eindeloos herhaald voordat er nieuwe werden uitgezonden. Bovendien werden de afleveringen in de verkeerde volgorde uitgezonden, waardoor het verhaal lastig te volgen was. Veel kijkers haakten hierdoor af.

Vergelijkbare serie: Space: Above and Beyond (1995-1996).

Dvd

Het merendeel van de afleveringen is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links