Roswell, New Mexico (2019-2022)

Remake van Roswell (1999-2002).

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaanse Liz Ortecho, een medisch onderzoeker. Op een dag keert ze terug naar haar geboorteplaats Roswell, in de staat New Mexico. Hier komt Liz weer in contact met haar oude jeugdliefde Max, die tegenwoordig agent is bij de plaatselijke politie.

Al snel blijkt Max een groot geheim te hebben. In werkelijkheid is hij namelijk een alien met bijzondere krachten. Na deze onthulling besluit Liz hem te helpen. Samen gaan ze op zoek naar meer informatie over zijn ware afkomst. De vriendschap tussen Max en Liz bloeit hierdoor opnieuw op.

In Roswell blijken echter nog meer geheime aliens rond te lopen, zoals Isobel (de zus van Max) en Michael (een jeugdvriend). Hun aanwezigheid op aarde wekt uiteraard de interesse van de Amerikaanse autoriteiten. Hierdoor komen de aliens en hun geliefden steeds meer in gevaar.

Serie Algemeen

Roswell, New Mexico is een Amerikaanse serie. Het gaat om een remake van de tienerserie Roswell (1999-2002), met een compleet nieuwe cast. Net als de eerdere serie is ook deze remake losjes gebaseerd op de boekenreeks Roswell High van Melinda Metz.

Op een aantal punten is het verhaal behoorlijk veranderd ten opzichte van het origineel. Zo zijn de hoofdpersonen nu geen tieners meer, maar een stuk ouder. Ook wordt dit keer zijdelings ingegaan op de Amerikaanse immigratie politiek. De ouders van Liz zijn namelijk illegale Mexicaanse immigranten.

Het eerste seizoen ging in januari 2019 in première bij de zender The CW. Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 52 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering (die een open einde heeft) werd in september 2022 uitgezonden.

Overigens hadden de hoofdrolspelers uit de originele Roswell (Jason Behr en Shiri Appleby) in de remake kleine gastrollen.

Links