Rocket Robin Hood (1966-1969)

Samenvatting

Deze serie verplaatst de legende over de bekende volksheld Robin Hood naar een futuristische setting. Het verhaal speelt in het jaar 3000. De vrijbuiter Robin Hood en zijn trouwe volgelingen vliegen dit keer door het universum in ruimteschepen. Hun thuisbasis is een asteroïde genaamd New Sherwood Forest. Verder hebben de personages allerlei geavanceerde technologieën tot hun beschikking.

Vaste tegenstanders zijn Prins John en diens handlanger, de gemene sheriff van de National Outerspace Terrestrial Territories (NOTT). Andere vijanden zijn o.a. een krijgsheer van Saturnus.

Serie Algemeen

Rocket Robin Hood is een animatieserie voor kinderen. De eerste aflevering werd in oktober 1966 uitgezonden op de Canadese televisie. Iedere aflevering duurt ongeveer 20 minuten. Uiteindelijk werden er drie seizoenen (in totaal 52 afleveringen) gemaakt. De laatste aflevering was in 1969 te zien.

In Canada (Regio 1) werd de complete serie in 2009 en 2010 op dvd uitgebracht. Tegenwoordig zijn veel afleveringen ook op YouTube terug te vinden.

Vergelijkbare serie: Sherlock Holmes in the 22nd Century (1999-2001).

Link