Return to the Planet of the Apes (1975, animatie)

Gebaseerd op de Planet of the Apes filmreeks.

Samenvatting

Het verhaal gaat over drie Amerikaanse astronauten, genaamd Bill Hudson, Jeff Allen en Judy Franklin. Tijdens een missie in 1976 komt hun ruimtecapsule in contact met een tijdvervorming. Hierna storten de astronauten neer op een onbekende planeet. Het blijkt de Aarde in het jaar 3979 te zijn.

In de verre toekomst zijn intelligente en technologisch geavanceerde apen de baas. De mensheid is verworden tot een primitief en ondergeschikt ras. De astronauten moeten nu alles in het werk stellen om uit de klauwen te blijven van het apenleger, dat wordt aangevoerd door de gevaarlijke Generaal Urko.

Ondertussen krijgen de personages hulp van Cornelius, een sympathiserende chimpansee.

Serie Algemeen

Return to the Planet of the Apes is een Amerikaanse tekenfilmserie voor kinderen. Het gaat om een spin-off van de gelijknamige filmfranchise. De eerste aflevering ging in september 1975 in première bij de zender NBC.

Hoewel de bioscoopfilms destijds erg populair waren viel het succes van deze animatieserie tegen. Wegens lage kijkcijfers werden er slechts 13 afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in november 1975 uitgezonden.

Overigens was dit niet eerste televisieserie gebaseerd op de Planet of the Apes films. Een jaar eerder werd al een live-action serie voor volwassenen gemaakt (Planet of the Apes, 1974) maar ook die productie flopte.

Links