Planet of the Apes (1974, tv-serie)

Gebaseerd op de Planet of the Apes filmreeks.

Samenvatting

Het verhaal gaat over twee astronauten genaamd Alan Virdon en Peter Burke. Tijdens een missie naar Alpha Centauri in 1980 komt hun ruimteschip in contact met een tijdvervorming. Hierna storten de mannen neer op een onbekende planeet. Het blijkt de Aarde in het jaar 3085 te zijn.

In de verre toekomst zijn intelligente apen de baas. De mensheid is verworden tot een ondergeschikt ras. Al snel worden de astronauten gevangen genomen door de apen.

Ze worden vervolgens echter bevrijd door Galen, een jonge sympathiserende chimpansee. De drie voortvluchtigen moeten nu alles in het werk stellen om uit de klauwen te blijven van het apenleger, aangevoerd door de gevaarlijke veiligheidschef Urko.

Serie Algemeen

Planet of the Apes is een Amerikaanse serie. Het gaat om een spin-off van de gelijknamige filmfranchise, met nieuwe personages in de hoofdrol. De eerste aflevering ging in september 1974 in première bij de zender CBS.

Hoewel de bioscoopfilms destijds erg populair waren viel het succes van de tv-serie tegen. Wegens lage kijkcijfers werden er slechts 14 afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in december 1974 uitgezonden. Enkele jaren later werden een aantal afleveringen nog opnieuw gemonteerd tot vijf tv-films.

Overigens speelde acteur Roddy McDowall de rol van de aap Galen. McDowall was het enige castlid dat eerder ook in de bioscoopfilms te zien was, hoewel in een andere rol.

Vergelijkbare serie: Return to the Planet of the Apes (1975, animatie).

Dvd

De complete serie is in Noord-Amerika (regio 1) op dvd uitgebracht.

Links