Resident Alien (2021-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een alien die tijdens een geheime missie met zijn ruimteschip neerstort op de aarde. Om niet op te vallen neemt hij een menselijke gedaante aan.

Vervolgens vestigt hij zich als de arts Harry Vanderspeigle op het afgelegen Amerikaanse platteland. Met zijn excentrieke gedrag is hij echter een vreemde eend in de bijt. Al snel komt bij Harry het besef dat hij als mens totaal niet is ingeburgerd.

Na verloop van tijd begint hij weliswaar steeds meer inzicht te krijgen in het leven op aarde, maar hierdoor begint hij ook te twijfelen aan zijn ware missie: het uitroeien van de mensheid.

Serie Algemeen

Resident Alien is een Amerikaanse serie met een komische inslag. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Peter Hogan en Steve Parkhouse. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Alan Tudyk (Firefly).

Het eerste seizoen is in januari 2021 in première gegaan bij de zender Syfy. (Oorspronkelijk had de première al in 2020 moeten plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis werd deze datum uitgesteld.) Het tweede seizoen volgde in 2022. Seizoen drie wordt momenteel (voorjaar 2024) uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Het is nog onbekend of er ook een vierde seizoen zal komen. 

Trailer

 

Links