Resident Alien (2021)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een alien die tijdens een geheime missie met zijn ruimteschip neerstort op de aarde. Om niet op te vallen neemt hij een menselijke gedaante aan. Vervolgens vestigt hij zich als de arts Harry Vanderspeigle op het afgelegen Amerikaanse platteland. 

Op een dag wordt Harry door de plaatselijke politie gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van een moord. Met zijn excentrieke gedrag is hij echter een vreemde eend in de bijt. Al snel komt bij Harry het besef dat hij als mens totaal niet is ingeburgerd.

Na verloop van tijd begint Harry weliswaar steeds meer inzicht te krijgen in het leven op aarde, maar hierdoor begint hij ook te twijfelen aan zijn ware missie: het uitroeien van de mensheid.

Serie Algemeen

Resident Alien is een Amerikaanse serie met een komische inslag. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Peter Hogan en Steve Parkhouse. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Alan Tudyk (Firefly).

Het gaat om een Syfy productie, die in januari 2021 in première is gegaan op de Noord-Amerikaanse televisie. (Oorspronkelijk had de première al in de zomer van 2020 moeten plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis werd deze datum uitgesteld.) Inmiddels is ook al groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2022 wordt verwacht.

In Nederland is de serie te bekijken via Ziggo.

Trailer

 

Links

4.4285714285714 1 1 1 1 1 4.43 (14 stemmen)