Raised by Wolves (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de 22e eeuw. De aarde is verwoest door een grote oorlog tussen militante atheïsten en een radicale religieuze groepering genaamd Mithraic.

Centraal staan twee androïden, genaamd Father en Mother. Ze zijn geprogrammeerd om de mysterieuze planeet Kepler-22b te koloniseren en hier een nieuwe civilisatie zonder religie op te bouwen. Voor dit doel hebben ze een aantal menselijke embryo's meegekregen. De omstandigheden zijn echter zwaar. Jaren later blijkt slechts één van de kinderen te hebben overleefd.

Ondertussen wordt de nieuwe minikolonie bedreigd door allerlei duistere gevaren. Een aantal overlevenden van de Mithraic is namelijk ook op de planeet terecht gekomen. Verder blijkt de planeet al te worden bewoond door gevaarlijke wezens van buitenaardse afkomst.

Serie Algemeen

Raised by Wolves is een Amerikaanse serie, geproduceerd door Ridley Scott (Alien). Het eerste seizoen is in september 2020 in première gegaan bij de streamingdienst HBO Max. Het tweede seizoen volgde in februari 2022.

Trailer

 

Blu-ray en dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels ook verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

Links

4.7777777777778 1 1 1 1 1 4.78 (9 stemmen)