Quantum Leap (2022-2024)

Gebaseerd op Quantum Leap (1989-1993).

Samenvatting

In de originele serie probeerde Dr. Sam Beckett te bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Hij stapte daarom in een experimentele tijdmachine die door hem zelf was ontwikkeld. Helaas ging er iets mis en Sam keerde daarna nooit meer terug naar huis.

Het verhaal speelt zo'n 30 jaar later. Er wordt een nieuw team gevormd dat de opdracht krijgt om het Quantum Leap project een nieuw leven in te blazen. Centraal staat een briljante natuurkundige genaamd Dr. Ben Song, die net als Sam in de tijdmachine stapt. Uiteraard gaat er ook dit keer van alles mis. Vervolgens beleeft Ben allerlei spannende avonturen.

Gelukkig heeft Ben nog contact met een collega (en tevens vriendin) uit zijn eigen tijd: Addison. Als waarnemer houdt ze vanuit het heden de avonturen van Ben in het verleden in de gaten. Addison verschijnt aan Ben als een holografische projectie, die alleen door Ben kan worden waargenomen.

Serie Algemeen

Quantum Leap is een Amerikaanse serie. Het gaat om een voortzetting van de originele Quantum Leap (1989-1993) waarin nieuwe personages centraal staan. Het uiteindelijke lot van Sam Beckett (de hoofdpersoon uit de originele Quantum Leap) wordt in deze serie niet onthuld.

Het eerste seizoen ging in september 2022 in première bij de zender NBC. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 31 afleveringen. Wegens tegenvallende kijkcijfers volgde hierna de stopzetting. De laatste aflevering werd in februari 2024 uitgezonden. 

Trailer

 

Links