Quantum Leap (2022-heden)

Gebaseerd op Quantum Leap (1989-1993).

Samenvatting

In de originele serie probeerde Dr. Sam Beckett te bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Hij stapte daarom in een experimentele tijdmachine die door hem zelf was ontwikkeld. Helaas ging er iets mis en Sam keerde daarna nooit meer terug naar huis.

Het verhaal speelt zo'n 30 jaar later. Er wordt een nieuw team gevormd dat de opdracht krijgt om het Quantum Leap project een nieuw leven in te blazen. Centraal staat een briljante natuurkundige genaamd Dr. Ben Seong, die net als Sam in de tijdmachine stapt. Uiteraard gaat er ook dit keer van alles mis. Vervolgens beleeft Ben allerlei spannende avonturen.

Gelukkig heeft Ben nog contact met een collega (en tevens vriendin) uit zijn eigen tijd: Addison. Als waarnemer houdt ze vanuit het heden de avonturen van Ben in het verleden in de gaten. Addison verschijnt aan Ben als een holografische projectie, die alleen door Ben kan worden waargenomen.

Serie Algemeen

Quantum Leap is een Amerikaanse serie. Het gaat om een voortzetting van de originele Quantum Leap (1989-1993) waarin nieuwe personages centraal staan. De eerste aflevering is in september 2022 in première gegaan bij de zender NBC. Scott Bakula (de hoofdrolspeler uit de originele serie) heeft echter laten weten dat hij niet te zien zal zijn in deze nieuwe serie.

Inmiddels heeft NBC ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat in oktober 2023 wordt verwacht.

Overigens waren er al in 2002 plannen voor nieuwe een Quantum Leap productie. In het verleden werden bijvoorbeeld meerdere keren films aangekondigd, hoewel geen van deze projecten uiteindelijk werd gerealiseerd.

Trailer

 

Links