The Peripheral (2022)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een jonge Amerikaanse vrouw genaamd Flynne Fisher, die in 2032 een heel normaal leven leidt. Totdat ze op een dag besluit een virtual reality headset uit te proberen, waarmee een spannend nieuw spel gespeeld kan worden. Tenminste, dat denkt ze.

Vervolgens komt Flynne met behulp van de headset zo'n 70 jaar in de toekomst terecht. In een dystopische versie van de stad Londen in het jaar 2099 raakt ze betrokken bij een gevaarlijk complot. Geen spel, maar dodelijke realiteit.

Serie Algemeen

The Peripheral is een Amerikaanse thrillerserie, afkomstig van de makers van Westworld. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur William Gibson uit 2014. De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Chloë Grace Moretz.

De serie ging in oktober 2022 in première bij Amazon Prime Video. Uiteindelijk werd er slechts één seizoen van acht afleveringen gemaakt. Oorspronkelijk werd begin 2023 door Amazon groen licht gegeven voor een tweede seizoen. In augustus 2023 werd echter bekend gemaakt dat de serie alsnog was stopgezet. Deze herroeping was een direct gevolg van de scenarioschrijvers- en acteursstaking die in 2023 maandenlang de Amerikaanse tv-industrie platlegde.

Trailer

 

Links