Paper Girls (2022)

Samenvatting

Het verhaal begint in 1988, op de dag na Halloween. Centraal staan vier Amerikaanse meiden: Erin, Mac, KJ en Tiffany. Terwijl ze nietsvermoedend bezig zijn met hun krantenwijk komen ze op mysterieuze wijze terecht in het jaar 2019. Vervolgens raken ze ongewild betrokken bij een gevaarlijk conflict.

In de toekomst blijkt er namelijk een oorlog gaande te zijn tussen verschillende groeperingen van tijdreizigers, die strijden over de vraag of het verleden wel of niet mag worden veranderd. Het is nu aan de vier meiden om de wereld te redden. Ze reizen hiervoor naar uiteenlopende tijden. Ondertussen ontmoeten ze ook toekomstige versies van zichzelf.

Serie Algemeen

Paper Girls is een Amerikaanse serie. Het gaat om een verfilming van de gelijknamige comic van Brian K. Vaughan (Y: The Last Man), die als producent ook betrokken was bij tv-versie.

De serie bestaat uit één seizoen van acht afleveringen, die in juli 2022 in première zijn gegaan bij Amazon Prime Video. Ondanks positieve recensies volgde enkele weken later alweer de stopzetting. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger.

Trailer

 

Links