Y: The Last Man (2021)

Gebaseerd op de gelijknamige comicreeks.

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische wereld. Door een mysterieuze plaag vallen op een dag alle mannelijke zoogdieren ter wereld dood neer. De enige overlevenden met het Y-chromosoom zijn Yorick Brown en zijn kapucijnaapje Ampersand.

Al snel ontstaat er een totaal nieuwe samenleving, bestaande uit alleen vrouwen. Zonder mannen dreigt de mensheid echter uit te sterven. In opdracht van zijn moeder Jennifer (een senator die noodgedwongen wordt uitgeroepen tot de nieuwe Amerikaanse president) gaat Yorick daarom op zoek naar antwoorden. Ondertussen is hij door zijn bijzondere status het doelwit van verschillende groeperingen.

Serie Algemeen

Y: The Last Man is een serie van de Amerikaanse streamingdienst FX on Hulu. (In Nederland is de serie te bekijken via de streamingdienst Disney+ Star.) Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Brian K. Vaughan (die zelf ook meewerkte aan de tv-versie) en Pia Guerra.

Het project kende een lange geschiedenis. Al in 2007 waren er plannen voor een mogelijke bioscoopverfilming. De film kwam echter nooit van de grond, waarna er in 2015 nieuwe plannen ontstonden voor een tv-serie. De eerste aflevering hiervan ging in september 2021 in première. Helaas viel het succes tegen. Slechts een maand later werd namelijk alweer bekend gemaakt dat de serie was stopgezet. Uiteindelijk werden er 10 afleveringen geproduceerd, waarvan de laatste in november 2021 uitkwam.

Overigens werden alle afleveringen geregisseerd door vrouwelijke regisseurs.

Trailer

Links