OVNI(s) (2021-2022)

Samenvatting

Het verhaal begint in 1978. De briljante ingenieur Didier Mathure is werkzaam voor het Franse ruimtevaartprogramma. Zijn levenswerk is de lancering van een door hem gebouwde raket, waaraan hij jarenlang heeft gewerkt. Helaas gaat er tijdens de lancering iets mis: de raket explodeert.

Voor Didier een enorme ramp en zijn veelbelovende carrière lijkt hiermee in één klap ten einde gekomen. Hij wordt door zijn baas overgeplaatst naar GEPAN, een nogal excentriek clubje dat onderzoek doet naar allerlei mysterieuze, ongeïdentificeerde ruimtevaartfenomenen.

In eerste instantie wil Didier niets liever dan het team zo snel mogelijk weer te verlaten. Gaandeweg realiseert hij zich echter dat er meer tussen hemel en aarde is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Serie Algemeen

OVNI(s) is een Franse komische serie. Het eerste seizoen ging in januari 2021 in première bij Canal+. Door de Franse pers werd het programma omschreven als een soort kruising tussen The X-Files en The Office. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 24 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. Ondanks lovende recensies vielen de kijkcijfers namelijk tegen. De laatste aflevering werd in maart 2022 uitgezonden.

Overigens is de naam van de serie simpelweg de Franse afkorting voor UFO: Objet Volant Non Identifié (= ongeïdentificeerd vliegend object).

Trailer

 

Links