Otherworld (1985)

“Other Worlds lie outside our seeing; beyond the beyond; on the edge of within. The Great Pyramids: erected by the Ancient Ones as a barricade at the portal between two dimensions; two separate realities. This is the story of one family drawn through a mysterious vortex into the other world and their perilous trek homeward.”

Samenvatting

De serie gaat over een Amerikaans gezin dat tijdens hun vakantie ineens in een parallel universum terechtkomt. Het betreft de familie Sterling, bestaande uit vader Hal, moeder June en hun drie kinderen. Tijdens een bezoek aan de Grote Piramide van Gizeh in Egypte wordt het gezin plotseling op mysterieuze wijze naar een parallelle aarde getransporteerd.

Alles blijkt hier anders te zijn. Zo wordt deze aarde door de bewoners ‘Thel’ genoemd. Ook de geschiedenis van de planeet is totaal anders dan die van onze eigen aarde. Landen of staten zoals wij die kennen bestaan niet op Thel. Wel is de planeet in provincies en zones opgedeeld, maar voor het gewone volk is het verboden om andere zones binnen te gaan.

De familie Sterling moet nu zien te overleven in hun nieuwe omgeving. Omdat ze niet op de hoogte zijn van de lokale wetten en gebruiken komen ze al snel in de problemen met de ‘Zone Troopers’. Het gezin moet hierna vluchten voor de tirannieke Kommander Nuveen Kroll, die hen aanziet voor gevaarlijke terroristen. Kroll zit het gezin vanaf dat moment constant achterna.

In elke aflevering komt het gezin in een andere zone terecht, waar steeds weer uiteenlopende samenlevingen te vinden zijn. Ondertussen zijn er aanwijzingen dat er al eerder mensen van de aarde naar Thel gekomen zijn. Zullen de Sterlings ooit naar huis kunnen terugkeren?

Serie Algemeen

Otherworld was een Amerikaanse serie van de zender CBS. De eerste aflevering werd uitgezonden in januari 1985, de laatste aflevering in maart 1985.

Slechts acht afleveringen werden op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Hierna werd de serie stopgezet, wat een gevolg was van de lage kijkcijfers.

Lange tijd waren er geruchten dat er nog vijf niet uitgezonden afleveringen zouden bestaan, maar dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • USA
  • 1980-1990
  • alternatieve realiteit