Otherworld (1985)

Samenvatting

De serie gaat over een Amerikaans gezin dat tijdens hun vakantie ineens in een parallel universum terechtkomt. Het betreft de familie Sterling, bestaande uit vader Hal, moeder June en hun drie kinderen. Tijdens een bezoek aan de Grote Piramide van Gizeh wordt het gezin plotseling op mysterieuze wijze naar een parallelle aarde getransporteerd.

Hier blijkt alles anders te zijn. Zo wordt deze aarde 'Thel' genoemd. Ook de geschiedenis van de planeet is totaal anders dan die van onze eigen aarde. Landen of staten zoals wij die kennen bestaan niet op Thel. Wel is de planeet in provincies en zones opgedeeld, maar voor het gewone volk is het verboden om andere zones binnen te gaan.

De familie Sterling moet nu zien te overleven in hun nieuwe omgeving. Omdat ze niet op de hoogte zijn van de lokale wetten komen ze al snel in de problemen terecht. Hierna moet het gezin vluchten voor de tirannieke Kommander Nuveen Kroll, die hen aanziet voor gevaarlijke terroristen. Kroll zit het gezin constant achterna.

In elke aflevering komt het gezin in een andere zone terecht, waar steeds weer uiteenlopende samenlevingen te vinden zijn. Ondertussen zijn er aanwijzingen dat er al eerder mensen van de aarde naar Thel gekomen zijn. Zullen de Sterlings ooit naar huis kunnen terugkeren?

Serie Algemeen

Otherworld is een Amerikaanse familieserie. De première was in januari 1985 bij de zender CBS. Er werden slechts acht afleveringen gemaakt. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd de serie hierna stopgezet. De laatste aflevering werd in maart 1985 uitgezonden.

Links