Other Space (2015)

PosterSamenvatting

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2105. De mensheid heeft al bijna het hele universum verkend. Buitenaards leven heeft men echter nog niet gevonden.

Op een dag komt de jonge, onervaren en onprofessionele bemanning van het ruimteschip UMP Cruiser tijdens hun allereerste missie per ongeluk terecht in een nog onbekend alternatief universum. Ze worden vervolgens geconfronteerd met allerlei problemen en gevaren.

Al snel wordt duidelijk dat de bemanning (bestaande uit mensen, een robot, een menselijke vis hybride, een kunstmatige intelligentie als scheepscomputer, plus een pratende koffiemachine) totaal geen idee heeft hoe ze hiermee moeten omgaan. Centraal staat kapitein Stewart Lipinski. Zijn eerste officier is zijn eigen zus, Karen.

Serie Algemeen

Other Space is een Amerikaanse comedy. Het verhaal werd bedacht door regisseur en schrijver Paul Feig (o.a. Freaks and Geeks, The Office en Bridesmaids). Opvallend is de deelname van de acteurs Joel Hodgson en Trace Beaulieu, beiden bekend uit de cult serie Mystery Science Theater 3000.

Het project kende een moeilijke geschiedenis. Zo werd het verhaal in 2005 al aangekocht door de zender NBC, maar die deed er vervolgens niets mee. Uiteindelijk kostte het Paul Feig acht jaar om de rechten weer terug in handen te krijgen. Hierna herschreef hij het script om bij Yahoo een nieuwe poging te ondernemen. In 2014 besloot Yahoo - in navolging van Netflix en Amazon - ook eigen series te gaan produceren voor hun streamingdienst Yahoo! Screen. Een daarvan was Other Space.

Er werd slechts één seizoen van acht afleveringen gemaakt, die in april 2015 in première gingen. Hierna volgde de stopzetting, omdat het succes van deze serie (en van alle andere producties van Yahoo) tegenviel. In oktober 2015 liet Yahoo in verklaring weten maar liefst 42 miljoen dollar verlies te hebben geleden met de productie van hun eigen series. Yahoo! Screen werd daarom begin 2016 opgeheven.

Links