Other Space (2015)

Amerikaanse SF comedy.

Samenvatting

PosterHet verhaal speelt zich af in het jaar 2105. De mensheid heeft al bijna het hele universum verkend. Buitenaards leven heeft men echter nog niet gevonden.

Op een dag komt de jonge, onervaren en onprofessionele bemanning van een ruimteschip tijdens hun allereerste missie per ongeluk terecht in een nog onbekend alternatief universum. Ze worden vervolgens geconfronteerd met allerlei problemen en gevaren.

Al snel wordt duidelijk dat de bemanning (bestaande uit vijf mensen, een robot, een menselijke vis hybride, een kunstmatige intelligentie als scheepscomputer, plus een pratende koffiemachine) totaal geen idee heeft hoe men hiermee moet omgaan.

Serie Algemeen

Other Space is een Amerikaanse SF comedy, die in april 2015 in première ging. De serie werd bedacht door regisseur en schrijver Paul Feig (o.a. Freaks and Geeks, The Office en Bridesmaids). Opvallend is de deelname van de acteurs Joel Hodgson en Trace Beaulieu, beiden bekend uit de cult serie Mystery Science Theater 3000.

Het project kende een moeilijke geschiedenis. Zo werd het verhaal in 2005 al aangekocht door de zender NBC, maar die deed er vervolgens niets mee. Uiteindelijk kostte het Paul Feig acht jaar om de rechten weer terug in handen te krijgen. Hierna herschreef hij het script om bij Yahoo een nieuwe poging te ondernemen.

In 2014 besloot Yahoo - in navolging van Netflix en Amazon - ook eigen series te gaan produceren voor hun videodienst Yahoo! Screen. Een daarvan was Other Space.

Er werd slechts één seizoen van 8 afleveringen gemaakt. Er zal geen tweede seizoen meer komen, omdat het succes van deze serie (en tevens ook alle andere eigen producties van Yahoo) tegenviel. In oktober 2015 liet Yahoo in verklaring weten maar liefst 42 miljoen dollar verlies te hebben geleden met de productie van hun eigen series. Yahoo! Screen werd daarom in januari 2016 opgeheven.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)