Orphan Black: 7 Genes (2017-2018)

Remake van Orphan Black (2013-2017).

Samenvatting

Het verhaal gaat over een jonge Japanse vrouw genaamd Sara Aoyama. Ze is een wanhopige alleenstaande moeder die in armoede leeft. Op een dag is ze er getuige van hoe een onbekende vrouw zelfmoord pleegt. Opvallend is dat het slachtoffer, Maoko, precies hetzelfde uiterlijk heeft als Sara.

Sara ziet een unieke kans: ze besluit de identiteit van de overleden Maoko aan te nemen. Helaas komt Sara hierdoor al snel in de problemen terecht. Sara en de dode vrouw zijn in werkelijkheid namelijk klonen. Ze zijn overigens niet de enigen: er blijken nog vele andere 'zussen' met precies hetzelfde DNA rond te lopen. Een aantal klonen zijn echter al op mysterieuze wijze om het leven gekomen.

De grote vraag is natuurlijk wie er verantwoordelijk was voor de creatie van de klonen. En waarom worden deze vrouwen nu één voor één weer uit de weg geruimd? Sara gaat op zoek naar antwoorden en komt een duister complot op het spoor.

Serie Algemeen

Orphan Black: 7 Genes is een Japanse serie. Het gaat om een remake van de Canadese productie Orphan Black (2013-2017). De remake was echter minder populair dan het origineel. In totaal werden er slechts acht afleveringen gemaakt, die in december 2017 en januari 2018 werden uitgezonden op de Japanse televisie.

De hoofdrol wordt gespeeld door Kang Ji-young, een bekende popzangeres uit Zuid-Korea.

Links