Omniscient (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de stad São Paulo, ergens in de nabije toekomst. Iedere burger wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden door een persoonlijke minidrone. Deze staat in contact met een kunstmatige intelligentie, die alles en iedereen controleert op overtredingen. Er wordt meteen ingegrepen als iemand zich misdraagt. Als gevolg hiervan is de misdaad in de stad vrijwel geheel verdwenen. Een perfect systeem, zo lijkt het.

Centraal staat een jonge vrouw genaamd Nina. Ze werkt voor Omniscient, het bedrijf achter dit alwetende bewakingssysteem. Op een dag ontdekt Nina dat haar vader is vermoord. Tot haar verbazing heeft het systeem deze misdaad echter niet gemeld.

Langzaam begint Nina zich te realiseren dat het systeem geheimzinnige gebreken vertoont. Samen met een aantal bondgenoten gaat ze op zoek naar de waarheid. Met gevaar voor eigen leven, want ook Nina wordt constant in de gaten gehouden.

Serie Algemeen

Omniscient (originele titel: Onisciente) is een Braziliaanse Netflix productie. De serie werd geproduceerd door de makers van 3%. De voertaal is Portugees; Netflix biedt een ondertiteling aan. (Er is ook een Engelstalige nasynchronisatie beschikbaar.)

Er werden in totaal zes afleveringen gemaakt, die in januari 2020 wereldwijd in première zijn gegaan.

Trailer

 

Links