My Holo Love (2020)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een eenzame Koreaanse vrouw genaamd Han So-yeon. Ze heeft last van gezichtsblindheid. Om deze reden leidt ze een teruggetrokken sociaal leven.

Op een dag wordt ze per toeval beta tester voor het nieuwe geavanceerde AI hologram Holo. Dit is het prototype van een gepersonaliseerde kunstmatige intelligentie, die door middel van holografische projectie in de gedaante van een levensecht mens aan de gebruiker verschijnt. De gebruiker moet wel een speciale bril opzetten om het hologram te kunnen zien.

Door haar interacties met Holo krijgt So-yeon langzaam meer zelfvertrouwen. De knappe Holo heeft een sympathieke en zachtaardige persoonlijkheid. Holo is zelfs in staat om gevoelens voor So-yeon te ontwikkelen. Zijn uiterlijk werd gemodelleerd naar dat van zijn maker Go Nan-do, de eigenaar van een IT laboratorium. Al snel wordt ook Nan-do verliefd op So-Yeon, maar in tegenstelling tot Holo heeft hij een koude persoonlijkheid die het hem niet gemakkelijk maakt om zijn ware gevoelens te tonen.

Na verloop van tijd ontstaat er een bijzondere driehoeksverhouding tussen Holo, So-yeon en Nan-do. Ondertussen proberen gevaarlijke concurrenten de uitvinding van Nan-do te stelen.

Serie Algemeen

My Holo Love is een Zuid-Koreaanse Netflix miniserie met een romantische inslag. Er werden in totaal 12 afleveringen gemaakt, die in februari 2020 wereldwijd in première zijn gegaan.

De voertaal is Koreaans; Netflix biedt een ondertiteling aan. (Er is ook een Engelstalige nasynchronisatie beschikbaar.)

Vergelijkbare serie: I am not a Robot (2017).

Trailer

 

Links