I am not a Robot (2017-2018)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een eenzame Koreaanse man genaamd Kim Min-kyu. Hij is erg rijk en intelligent, maar wordt geplaagd door ernstige allergieën. Om deze reden leidt hij een teruggetrokken sociaal leven.

Daar komt verandering in nadat hij op een dag kennismaakt met AG3 (uitgesproken als: Aji 3), een geavanceerde androïde die er uitziet als een levensechte vrouw. Het gaat om een creatie van de geniale robotingenieur Hong Baek-gyun en zijn team Santa Maria, dat wordt gefinancierd door het bedrijf van Min-kyu. Het uiterlijk van Aji modelleerde Baek-gyun naar dat van zijn ex-vriendin Jo Ji-ah.

Min-kyu wil Aji graag uittesten, maar precies op dat moment ontstaat er een technisch mankement. Om de androïde ongemerkt te kunnen repareren overtuigt Baek-gyun zijn ex Ji-ah ervan om zich tijdelijk voor te doen als Aji. Wanneer Min-kyu vervolgens verliefd wordt op Aji ontstaat er een ingewikkelde situatie. Vooral nadat Min-kyu zich realiseert dat er in werkelijkheid twee Aji's zijn: de androïde en Ji-ah.

Ondertussen proberen gevaarlijke concurrenten van Min-kyu de androïde Aji in handen te krijgen om haar te kunnen gebruiken als wapen.

Serie Algemeen

I am not a Robot is een Zuid-Koreaanse serie met een romantische inslag. Er werden in totaal 32 afleveringen van een half uur gemaakt, die in december 2017 en januari 2018 werden uitgezonden op de Zuid-Koreaanse televisie.

Internationaal is de serie ook te zien geweest via o.a. Netflix. Hiervoor werden de afleveringen opnieuw gemonteerd tot 16 afleveringen van ongeveer een uur.

Vergelijkbare serie: My Holo Love (2020).

Link