Moonhaven (2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de toekomst. Door overbevolking, klimaatverandering en oorlogen is het leven op de aarde steeds moeilijker geworden. Daarom heeft de mensheid een eeuw geleden de maan gekoloniseerd.

Tegen deze achtergrond volgen we een vrachtpiloot en smokkelaar genaamd Bella Sway, die door omstandigheden vast komt te zitten in Moonhaven. Dit is een utopische maankolonie waar men de mensheid van de ondergang probeert te redden.

Al snel raakt Bella echter betrokken bij een dodelijke samenzwering. Een mysterieuze kunstmatige intelligentie, Io, speelt hierin een centrale rol. Samen met de plaatselijke detective Paul Sarno gaat Bella vervolgens op onderzoek uit.

Serie Algemeen

Moonhaven is een Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in juli 2022 in première bij de zender AMC. Enkele weken later werd er ook een tweede seizoen aangekondigd. In december 2022 kwam AMC echter plotseling terug op deze beslissing. Dat betekent dat er geen vervolg meer op de serie zal komen. Reden voor de stopzetting zouden bezuinigingen bij AMC zijn geweest.

In totaal werden er zes afleveringen gemaakt. De laatste aflevering heeft een open einde.

Overigens bestaat de cast o.a. uit Dominic Monaghan (Lost) en Joe Manganiello (True Blood).

Links