Misfits (2009-2013)

Samenvatting

Een groep jonge criminelen uit Londen wordt veroordeeld tot een taakstraf. Tijdens de eerste dag van het uitvoeren van hun straf wordt de groep op straat getroffen door een mysterieuze onweersstorm.

Hierna ontdekken de jongeren tot hun grote verbazing dat ze ineens over superkrachten blijken te beschikken: onzichtbaarheid, telepathie, onsterfelijkheid en het manipuleren van de tijd.

Anders dan de meeste mensen met bovennatuurlijke krachten, hebben deze vijf asociale jongeren totaal geen interesse om superhelden te worden. Ze zijn onbeschoft, feesten er op los, hebben weinig controle over hun gaven en gebruiken hun krachten in eerste instantie alleen in hun eigen voordeel. Het redden van de wereld of aanverwante zaken hebben voor de groep totaal geen prioriteit.

Al snel blijkt echter dat ook anderen door de mysterieuze storm zijn beïnvloed. Reclasseringsambtenaar Tony, die de jongeren moet begeleiden, muteert bijvoorbeeld in een extreem agressieve man die probeert de door hem zo gehate criminele jongeren allemaal te vermoorden.

In paniek weet de groep Tony te overmeesteren, maar ze brengen hem hierdoor ook per ongeluk om het leven. Omdat de jongeren denken dat toch niemand de waarheid zal geloven, besluiten ze Tony’s lijk te verstoppen.

Vanaf dat moment zit de groep ineens met een gigantisch geheim dat nooit aan het licht mag komen. En dat is nog maar het begin…

Serie Algemeen

De Britse serie Misfits is een mix uit (tiener) drama en donkere komedie. Het verhaal valt te omschrijven als een soort Heroes, maar dan met bijdehante, brutale en vloekende Britse jongeren die het niet zo nauw nemen het de regels.

Het eerste seizoen werd in november en december 2009 uitgezonden door de digitale zender E4. De kritieken in de Britse pers waren zeer lovend en ook de kijkcijfers waren uitstekend.

Na het derde seizoen besloten de meeste acteurs de serie echter te verlaten. De vertrouwde personages werden vervolgens vervangen door nieuwe personages, gespeeld door nieuwe acteurs. Hierna zette een daling van de kijkcijfers in.

Uiteindelijk telde de serie vijf seizoenen. In december 2013 werd de laatste aflevering op tv uitgezonden.

Hierna waren er in de Britse media geruchten over een mogelijke bioscoopfilm, maar dit project lijkt inmiddels in de prullenbak te zijn verdwenen.

Blu-ray & dvd

Alle vijf seizoenen zijn in Groot-Brittannië op dvd en Blu-ray uitgebracht. De eerste drie seizoenen zijn ook met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links

4.5 1 1 1 1 1 4.50 (2 stemmen)