Misfits (2009-2013)

Samenvatting

Een groep jonge criminelen uit Londen wordt veroordeeld tot een taakstraf. Tijdens de eerste dag van het uitvoeren van hun straf wordt de groep op straat getroffen door een mysterieuze onweersstorm. Hierna ontdekken de jongeren tot hun verbazing dat ze ineens over superkrachten blijken te beschikken: onzichtbaarheid, telepathie, onsterfelijkheid en het manipuleren van de tijd.

Anders dan de meeste mensen met bijzondere krachten, hebben deze vijf asociale jongeren totaal geen interesse om superhelden te worden. Ze zijn onbeschoft, feesten er op los, hebben weinig controle over hun gaven en gebruiken hun krachten in eerste instantie alleen in hun eigen voordeel.

Al snel blijkt echter dat ook anderen door de mysterieuze storm zijn beïnvloed. Reclasseringsambtenaar Tony, die de jongeren moet begeleiden, muteert bijvoorbeeld in een extreem agressieve man. In paniek weet de groep Tony te overmeesteren, maar ze brengen hem hierdoor ook per ongeluk om het leven. Omdat de jongeren denken dat toch niemand de waarheid zal geloven, besluiten ze Tony’s lijk te verstoppen.

Vanaf dat moment zit de groep ineens met een gigantisch geheim dat nooit aan het licht mag komen. En dat is nog maar het begin.

Serie Algemeen

Misfits is een Britse serie. Het gaat om een mix van (tiener) drama en donkere komedie. Het verhaal valt te omschrijven als een soort Heroes, maar dan met bijdehante, brutale en vloekende Britse jongeren die het niet zo nauw nemen het de regels.

Het eerste seizoen ging in november 2009 in première bij de zender E4. De recensies waren zeer lovend en ook de kijkcijfers waren uitstekend. Na het derde seizoen besloten de meeste acteurs de serie echter te verlaten. Geliefde personages werden vervolgens vervangen door nieuwe personages, gespeeld door nieuwe acteurs. Hierna zette een daling van de kijkcijfers in.

Uiteindelijk werd de serie na vijf seizoenen stopgezet. In totaal werden er 37 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering werd in december 2013 uitgezonden. Hierna waren er in de Britse media nog berichten over een mogelijke bioscoopfilm en zelfs een Amerikaanse remake, maar beide projecten lijken inmiddels in de prullenbak te zijn verdwenen.

Blu-ray & dvd

Alle vijf seizoenen zijn in Groot-Brittannië op dvd en Blu-ray uitgebracht. De eerste drie seizoenen zijn ook met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links