Mike and Angelo (1989-2000)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Amerikaanse jongen genaamd Mike. Na de scheiding van zijn ouders verhuist hij met zijn moeder Rita naar Londen. Helaas voelt Mike zich erg eenzaam in zijn nieuwe omgeving.

Op een dag ontdekt hij in een kledingkast een mysterieus portaal. Hieruit komt de excentrieke alien Angelo tevoorschijn, afkomstig van de planeet Ptarg. Angelo heeft allerlei bijzondere krachten. Hij is per ongeluk op de aarde terechtgekomen en blijkt totaal geen kennis te hebben over het leven op onze planeet.

Mike en Angelo sluiten al snel vriendschap met elkaar. Gaandeweg leert Angelo meer over de mensheid. Andersom begint Mike zich meer thuis te voelen in Londen. Ondertussen beleeft het duo allerlei maffe avonturen. Angelo's buitenaardse uitvindingen zorgen steeds weer voor problemen.

Serie Algemeen

Mike and Angelo is een Britse komische jeugdserie. Het eerste seizoen ging in maart 1989 in première bij het kinderkanaal van de zender ITV. Het programma was destijds erg populair bij de doelgroep. Uiteindelijk werden er 12 seizoenen gemaakt, in totaal 123 afleveringen. De laatste aflevering werd in maart 2000 uitgezonden.

Opvallend is dat vrijwel alle hoofdrolspelers na verloop van tijd werden vervangen. In het verhaal werd het nieuwe uiterlijk van Angelo verklaard door de onthulling dat hij in een andere gedaante was geregenereerd. (Dit gegeven werd overgenomen uit Doctor Who). In het vierde seizoen keerde Mike terug naar zijn vader in Amerika. Zijn plaats werd vervolgens ingenomen door een wisselende reeks van neefjes en buurkinderen, die 'toevallig' ook allemaal Mike of Mickey heetten. Op deze manier konden de makers toch het uitgangspunt van de serie in ere houden.

Overigens loopt de kwaliteit van de individuele seizoenen uiteen. In eerste instantie waren de verhalen nog enigszins serieus, maar in de latere seizoenen werd de toon steeds joliger.

Openingstitels

Links