Men in Black: The Series (1997-2001)

Animatieserie gebaseerd op de Men in Black bioscoopfilm uit 1997.

Samenvatting

In New York is een geheime overheidsorganisatie genaamd MiB gevestigd. De MiB agenten houden zich uitsluitend bezig met het controleren en observeren van alle aliens die zich op de aarde bevinden. Wanneer een alien zich misdraagt wordt er onmiddellijk ingegrepen. Ondertussen moet het bestaan van al dit buitenaardse leven geheim worden gehouden voor de mensheid.

De MiB agenten gaan altijd gekleed in een onopvallend zwart pak met dito zonnebril. Voor hun werk maken ze gebruik van allerlei geavanceerde wapens en technologieën. Officieel hebben de agenten geen identiteit en ze bestaan dus eigenlijk niet.

Het verhaal gaat voornamelijk over de avonturen van de agenten K en J. (Anders dan in de film blijft agent K in deze serie gewoon voor de MiB werken.) Er worden ook een aantal nieuwe personages geïntroduceerd.

Serie Algemeen

Men in Black: The Series (ook bekend onder de naam MIB: The Animated Series) is een Amerikaanse tekenfilmserie voor kinderen. Het gaat om een spin-off van de eerste Men in Black film uit 1997. (De gebeurtenissen uit de overigens films worden genegeerd.) Het verhaal is een directe voortzetting van de film met dezelfde personages in de hoofdrol, maar de meeste stemmen werden dit keer ingesproken door andere acteurs.

Het eerste seizoen ging in oktober 1997 in première bij zender The WB. Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 53 afleveringen. De laatste aflevering werd in juni 2001 uitgezonden.

In Regio 2 (Groot-Brittannië) is het eerste seizoen van de serie in 2007 op dvd uitgebracht.

Links