Men in Black: The Series (1997-2001)

Animatieserie gebaseerd op de Men in Black bioscoopfilm uit 1997.

Samenvatting

In New York is een geheime overheidsorganisatie genaamd MiB gevestigd. De MiB agenten houden zich uitsluitend bezig met het controleren en observeren van alle aliens die zich op de aarde bevinden. Wanneer een alien zich misdraagt wordt er onmiddellijk ingegrepen. Ondertussen moet het bestaan van al dit buitenaardse leven geheim worden gehouden voor de mensheid.

De MiB agenten gaan altijd gekleed in een onopvallend zwart pak met dito zonnebril. Voor hun werk maken ze gebruik van allerlei geavanceerde wapens en technologieën. Officieel hebben de agenten geen identiteit en ze bestaan dus eigenlijk niet.

Het verhaal gaat voornamelijk over de avonturen van de agenten K en J. (Anders dan in de film blijft agent K in deze serie gewoon voor de MiB werken.) Er worden ook een aantal nieuwe personages geïntroduceerd.

Serie Algemeen

Na het succes van de eerste Men in Black film werd onmiddellijk besloten een vervolg te maken in de vorm van een tekenfilmserie voor kinderen. De tv-serie is een directe voortzetting van het verhaal uit de film.

De eerste aflevering van Men in Black: The Series werd in oktober 1997 uitgezonden door de Amerikaanse zender The WB. Iedere aflevering duurde ongeveer een half uur. Uiteindelijk telde de serie vier seizoenen en in totaal 53 afleveringen. De laatste aflevering werd in juni 2001 uitgezonden.

Hoewel er vele personages uit de film in de serie voorkomen, werden hun stemmen in de meeste gevallen ingesproken door andere acteurs. Ook is het uiterlijk van sommige personages in de serie iets veranderd t.o.v. de film.

In Regio 2 (UK import) is het eerste seizoen van de serie in 2007 op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)