Men in Black (filmreeks)

Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Aliens, Misdaad, Politie
Subgenre: Humor

Algemeen

Men in Black in een luchtige SF franchise over een gelijknamige geheime organisatie. Centraal staan de Amerikaanse MIB-agenten J en K, die steeds weer te maken krijgen met allerlei soorten aliens en andere buitenaardse gevaren.

Deze franchise vond zijn oorsprong in een gelijknamige comicreeks uit 1990. Het verhaal ging over een geheime organisatie die allerlei paranormale zaken onderzoekt. Hier werd in 1997 een film van gemaakt met Tommy Lee Jones en Will Smith in de hoofdrol. Het verhaal is in de film echter iets aangepast: de MIB-agenten houden zich nu uitsluitend bezig met aliens.

Men in Black bleek al snel een gigantische hit te zijn. Dit leidde uiteindelijk tot een hele reeks films, een televisie spin-off en een aantal video games. Ook bracht hoofdrolspeler Will Smith twee rap nummers uit over de Men in Black.

Films

Het Men in Black universum bestaat momenteel uit de volgende films:

Televisie spin-off: Men in Black: The Series (1997-2001)

Toekomst

In de toekomst kunnen we waarschijnlijk nieuwe Men in Black films verwachten. Het is echter nog onduidelijk hoe deze projecten er precies uit gaan zien. Zo werd begin 2016 in de Amerikaanse media gemeld dat er serieuze plannen zouden zijn voor een crossover van de Men in Black franchise en de 21 Jump Street franchise. Dit project zou MIB 23 gaan heten. Verder hebben Tommy Lee Jones en Will Smith in interviews laten weten interesse te hebben om samen nog een film te maken.

Verzamelboxen

De films zijn verkrijgbaar op Blu-ray, Steelbook Blu-ray en dvd.

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief