The Last Ship (2014-2018)

Samenvatting

Het verhaal volgt de bemanning van de USS Nathan James, een oorlogsschip van de Amerikaanse marine onder het commando van Tom Chandler. Terwijl de bemanning nietsvermoedend bezig is aan een missie in het afgelegen poolgebied, blijkt 80% van de wereldbevolking om het leven te zijn gekomen door een mysterieus virus. Alle hoop is nu gevestigd op Dr. Rachel Scott, een microbioloog die snel een vaccin moet zien te ontwikkelen.

De ruim 200 mannen en vrouwen aan boord van de USS Nathan James moeten vervolgens overleven in een nieuwe chaotische wereld. Steeds weer komen ze voor grote uitdagingen te staan. Zo moet de bemanning niet alleen nieuwe voorraden zien te vinden, ook krijgen ze te maken met vijandige groeperingen. De Russen willen namelijk Dr. Scott en haar vaccin koste wat het kost in handen krijgen.

Ondertussen moet er een nieuwe samenleving worden opgebouwd.

Serie Algemeen

The Last Ship is een Amerikaanse post-apocalyptische serie. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1988 van auteur William Brinkley. Het boek gaat over de gevolgen van een alles vernietigende nucleaire oorlog. Schrijver/producent Hank Steinberg (Without a Trace) maakte hier in de moderne tv-versie een pandemie van.

De eerste aflevering ging in juni 2014 in première bij de zender TNT. Uiteindelijk werden er vijf seizoenen (in totaal 56 afleveringen) van The Last Ship gemaakt. In de laatste aflevering, die in november 2018 werd uitgezonden, wordt het verhaal tot een goed einde gebracht.

Verwacht overigens niet te veel diepgang van deze serie. Michael Bay (bekend van de Transformers franchise) is één van de uitvoerende producenten, wat zich uit in snelle actiescènes en veel Amerikaans militair patriottisme. Helaas gaat dit ten koste van het verhaal zelf.

Trailer

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links