Transformers (filmreeks)

Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Militairen, Oorlog, Robots & kunstmatige intelligenties
Subgenre: Actie

Algemeen

Amerikaanse film franchise over de buitenaardse Transformers. Dit zijn geavanceerde robots afkomstig van de planeet Cybertron. Op aarde kunnen zij moeiteloos transformeren in allerlei soorten voertuigen. Er zijn twee soorten Transformers: de goede Autobots (aangevoerd door Optimus Prime) en de slechte Decepticons (onder leiding van Megatron). Beide partijen zijn verwikkeld in een oorlog, die voor een deel op de aarde wordt uitgevochten.

De Transformers franchise vond zijn oorsprong in het gelijknamige speelgoed uit de jaren 80. Parallel aan dit speelgoed werden ook comics uitgebracht. Gebaseerd op de hieruit ontstane verhaallijnen werden verder meerdere animatie-series en films gemaakt. Hierdoor nam de populariteit van de franchise steeds verder toe.

In 2007 werd voor het eerst een live-action Transformers uitgebracht, die een enorm succes bleek te zijn. Dit was een begin van een hele nieuwe filmreeks. Hoewel de recensenten over het algemeen weinig waardering hebben voor de films, kan het publiek duidelijk geen genoeg krijgen van de Transformers.

Films

Het Transformers universum bestaat momenteel uit de volgende live-action films:

Toekomst

De komende jaren kunnen de fans nog meerdere nieuwe Transformers films verwachten. Volgens Amerikaanse mediaberichten zullen er o.a. sequels en spin-offs worden gemaakt.

Fansites

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief