Kyle XY (2006-2009)

Samenvatting

Op een dag ontwaakt een tienerjongen naakt in een bos bij de Amerikaanse stad Seattle. Hij weet niet wie hij is of waar hij vandaan komt. In eerste instantie kan hij zelfs niet eens praten. Zodra de naakte jongen de bewoonde wereld binnenstapt wordt hij meteen door de politie opgepakt en in jeugddetentie geplaatst.

De psychologe Nicole Trager trekt zich vervolgens het lot van de onbekende jongen aan. Ze geeft hem de naam Kyle en vangt hem liefdevol op in haar gezin. Net als een klein kind moet Kyle eerst alles leren, want zelfs de simpelste dingen zoals praten of eten zijn helemaal nieuw voor hem.

Al snel blijkt Kyle echter een extreem intelligente jongen te zijn die ook nog eens over allerlei superkrachten beschikt. Opvallend is verder dat hij geen navel heeft. Ook wordt het gezin steeds in de gaten gehouden door een mysterieuze man.

De grote vraag is nu natuurlijk wie of wat Kyle precies is. Waar kwam hij vandaan en waarom heeft hij geen enkele herinnering aan zijn verleden? Kyle gaat zelf op onderzoek uit en komt achter het bestaan van een geheim wetenschappelijk project.

Serie Algemeen

Kyle XY is een Amerikaanse serie. De opnamen vonden echter plaats in en rond het Canadese Vancouver. De eerste aflevering werd in juni 2006 uitgezonden door de zender ABC Family.

Het verhaal lijkt in eerste instantie veel op dat van de serie John Doe (naakte man wordt wakker in een bos en kan zich niet aan zijn verleden herinneren), maar kiest hierna al snel een eigen weg. Het verhaal van Kyle XY leunt zwaar op tienerdrama en zal daarom ook vooral deze doelgroep aanspreken.

De serie werd uiteindelijk na drie seizoenen stopgezet. Dalende kijkcijfers zouden de oorzaak van de stopzetting geweest zijn. In totaal telde Kyle XY 43 afleveringen. De laatste aflevering, die eindigde met een cliffhanger, werd in maart 2009 uitgezonden.

Na afloop van de serie onthulden de makers hoe het verhaal verder had moeten gaan op de dvd uitgave van het derde seizoen. In een extra genaamd Kyle XY: Future Revealed zijn hierover uitgebreide interviews te vinden.

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links